Arbeidet med å klargjøre hevingen av ubåten "Kursk" pågår for fullt. Etter planen skal hevingen starte en av de nærmeste dagene.

Men de siste værprognosene viser at en storm med sludd og snø trolig når operasjonsområdet i løpet av helgen. Det kan føre til ny utsettelse, skriver Nordlys.

Til avisa sier forsker Igor Kudrik ved Bellonas Russlands-seksjon at han frykter uhell når vraket kommer til havn. Skulle noe gå galt, vil konsekvensene bli langt mer alvorlige med tanke på spredning av radioaktivitet, enn dersom hevingen skulle ende med havari ute på havet.

Forskeren påpeker at "Kursk" fortsatt har 22 raketter om bord:

— Disse må fjernes, og det er et risikabelt arbeid. I verste fall kan vi få en eksplosjon og brann i vraket, og da vil vi stå overfor en alvorlig ulykke, sier Igor Kudrik til Nordlys.

Kriseutvalget for atomulykker besluttet onsdag å opprettholde skjerpet overvåking. Avdelingsdirektør Per Strand i Statens strålevern opplyser at de følger utviklingen ved Kursk fra time til time. Så langt er det ikke påvist lekkasjer ved eller rundt vraket av den havarerte ubåten.