Store deler av millionbyen sto onsdag under vann, mens gatene ble omgjort til rasende elver.

Er du i Tyrkia, eller kjenner du noen der? Tips oss på SMS/MMS til 2211 eller send en e-post.

På den trafikkerte motorveien til den internasjonale flyplassen utenfor Istanbul sto vannet enkelte steder over to meter over asfalten. Både biler og busser ble veltet av vannmassene, og fjernsynskameraene fanget opp bilder av desperate mennesker som klamret seg til busstakene eller klatret opp i trær mens de ventet på redningen.

Tyrkias innenriksminister Besir Atalay frykter at dødstallene vil stige når vannet begynner å synke.

Det verste på 500 år

På en pressekonferanse onsdag bekreftet Atalay at 24 mennesker så langt er funnet døde i Istanbul. Men også i forstedene rundt byen har de ukontrollerte vannmassene så langt krevd minst sju menneskeliv.

Ifølge guvernør Muammer Guler i Istanbul er åtte personer meldt savnet.

Det kraftig regnet som har forårsaket flommen, blir av myndighetene omtalt som det verste på over 500 år.

På en parkeringsplass for lastebiler i Basaksehir-distriktet, som er blant de hardest rammede, ble 13 av de døde funnet. Ifølge overlevende var de døde lastebilsjåfører som hadde sovet i bilene sine da vannet plutselig steg med nesten 5 meter på 10 minutter.

Sju andre døde ble funnet ved en tekstilfabrikk i Halkali-distriktet, ifølge nyhetsbyrået Anatolia. De skal ha vært arbeidere som ble tatt av vannmassene i det de steg ut av varebilen som fraktet dem til jobb.

Mer regn i vente

Infrastrukturen i Istanbul og nærliggende områder lider under manglende planlegging og utbygging etter flere tiår med stor befolkningsvekst. Mange av byens 12 millioner innbyggere bor i dårlige hus og er sårbare for flom og uvær.

— Vi må bli mer forsiktige når vi planlegger infrastruktur og byer, sier Mustafa Demir, Tyrkias minister for offentlige anskaffelser.

— Fortsatt er det folk som er savnet, og vi leter etter dem, sier Demir.

Meteorologene sendte onsdag ut nye flomvarsler for Istanbul og flere provinser nordvest i Tyrkia. Værprognosene viser at en ny nedbørsfront skal komme innover Tyrkia fredag.