København: Endringen skjer i forbindelse med en omfattende regjeringsrokade i København i formiddag. Hvor hele 11 departementer får ny statsråd. Møller blir, slik Aftenposten antydet for en måned siden, ny kulturminister.

Den nye utenriksministeren brukte både rød trutmunn og blondinevitser da hun i 1994 forsøkte å bli valgt til EU-parlamentet. Hun har vakt oppsikt med å lage reklame for bryggeriforeningen, og hun la seg på panseret på en bil i protest mot en EU-politiker som mente at kvinner ikke skulle nedverdige seg til å ta seg betalt som sexsymboler på bilpansere (bildet).

Espersen er Erna Solbergs danske kollega og har ledet Høyres søsterparti De konservative siden høsten 2008. Partiet er lillebror i den borgerlige danske to partiregjeringen. Som partileder er Espersen allerede visestatsminister – og økonomi— og næringsminister. Før det hadde hun vært justisminister siden de borgerlige vant valget i 2001.

De omfattende endringene markerer at de to regjeringspartiene har fått nye partiledere. Venstres Lars Løkke Rasmussen overtok som statsminister i fjor da Anders Fogh Rasmussen ble generalsekretær i NATO.

NY UTENRIKSMINISTER: Lene Espersen.
Rune Evensen