ý Voff! Den minste valpen bjeffer selvfølgelig høyest. Biter storebror litt i nakken før han løper en runde rundt på asfalten bare for å feire livet. Storebror kommer hakk i hæl.

Søskenkjærligheten er det ingen tvil om. Verre er det kanskje med følelsene til den eller de som satte de to nøstene fra seg i en pappkartong på et ensomt fortau onsdag morgen denne uken. Ikke lett å være to måneder gammel og klare seg selv i den store verden!

Funnet av skolebarn — Valpene stod i en kasse i nærheten av Nygård skole. De ble funnet av noen skolebarn, for-teller Irene Beyer. Elevene tok de firbeinte sjarmørene inn og Falken ble kontaktet. Beyer har foreløpig tatt seg av den minste valpen, som bærer navnet Kompis.

Storebror Landor har det trygt hos Bjørk Dam Kehlet, men de knallskjønne nøstene trenger et nytt og permanent hjem.

Valpene er nesten husrene allerede, og bærer ingen preg av å ha hatt det vondt.

— Vi antar at valpene er rundt ti uker gamle, sier Beyer fra Omplasseringssenteret for dyr. Hun legger til at dersom de finner ut hvem som forlot hundene i pappkartongen, kommer de til å anmelde forholdet til politiet og dyrevernet.

Trenger snill familie Ikke godt å si hvilken rase de to sjarmørene tilhører. - Vi er kommet frem til at det muligens er elghund, og kanskje litt buhund eller collie, sier Kehlet. Fine er de i hvert fall. Og noen skikkelig glade koseklumper.

Verken Beyer eller Kehlet har mulighet til å beholde de hårete brødrene, så Landor og Kompis er - uten å vite det selv - på utkikk etter et nytt, trygt hjem. Vakttelefonen til Omplasse-ringssenteret for dyr er 951 51206.

FORELØPIG MATMOR: Bjørk Dam Kehlet tar seg av en av de forlatte valpene inntil videre. Men både Kompis (t.v.) og storebror Landor trenger et nytt sted å bo. FOTO: ØRJAN DEISZ