Det hevder Røde Kors. Den internasjonale Røde Kors-komiteen er svært bekymret for de høye tapstallene.

Blant annet skal flere titalls sivile være drept i to amerikanske luftangrep denne uken. 41 personer ble drept i et selvmordsangrep ved den indiske ambassaden i Kabul mandag.

– Minst 250 sivile er blitt drept eller såret i ulike hendelser siden 4. juli, heter det i en rapport fra Røde Kors.

Bekymret

– Vi ber alle parter i konflikten om å skille mellom sivile og stridende parter og alltid prøve å spare sivile liv når de utføre militæroperasjoner, sier organisasjonens Kabul-sjef Franz Rauchenstein.

Også president Hamid Karzai og FNs spesialutsending Kai Eide har gitt uttrykk for bekymring for hvordan angrep og kamper har gått ut over sivile den siste tiden.

– Vi er inne i den vanskeligste tiden på året. Tradisjonelt er dette månedene for kamp i Afghanistan, sa Eide i et intervju med NTB mandag.

Pakistan

Den afghanske utenriksministeren Rangin Dadfar Spanta sa i et møte i Sikkerhetsrådet onsdag at Pakistans nye holdning overfor opprørerne i grenseområdene med Afghanistan forverrer sikkerheten i Afghanistan.

Pakistans regjering har gått i forhandlinger med opprørerne for å prøve å få til en løsning på opprørskampen.

– En av hovedfaktorene som bidrar til at sikkerheten blir dårligere i dette landet, er den uoffisielle våpenhvilen i stammeområdene på andre siden av grensen, sa Spanta.

Hjelp

Den sivile befolkningen i Afghanistan lider også av matmangel, og FN og den afghanske regjeringen ber om over 2 milliarder kroner for å kunne gi matvarehjelp. Landet er et av de fattigste i verden og er hardt rammet av matvarepriser som har steget opptil 100 prosent den siste tiden.

I tillegg har lite regn og dårlige avlinger ført til at millioner av afghanere er blitt avhengige av matvarehjelp. Blant annet er årets hveteavlinger forventet å bli 36 prosent mindre enn i fjor, ifølge FN