Mens Israel har innledet en storoffensiv mot Hizbollah i Libanon, fortsetter de harde angrepene på Gazastripen. Ti sivile ble skadd da det palestinske utenriksdepartementet ble delvis ødelagt torsdag.

F-16-fly avfyrte to raketter mot det nylig restaurerte huset i Gaza by. Utenriksminister Mahmoud al-Zahar var ikke i bygningen da den ble truffet. Det begynte å brenne i bygningen, som fikk store skader etter angrepet. Også finansdepartementet og 15 andre bygninger ble delvis ødelagte etter den israelske aksjonen.

– Statsterrorisme

Tidligere har israelske angrep ført til store skader på den palestinske statsministerens og innenriksministerens kontorer.

– Dette er statsterrorisme mot det palestinske folk, sier talsmann Taher al-Numu i det palestinske utenriksdepartementet.

Ti sivile, deriblant barn på fire og seks måneder, ble lettere såret i angrepet, opplyser kilder ved sykehuset Shiffa i Gaza.

I et annet luftangrep mot de sentrale delene av Gazastripen onsdag natt ble et medlem av den militante palestinske organisasjonen Islamsk hellig krig drept, opplyser sikkerhetskilder.

Planla terrorangrep

Det israelske forsvaret beskriver den palestinske utenriksministeren som «en av de mest ekstremistiske Hamas-lederne», men avviser samtidig at de forsøkte å drepe ham.

– Kontorene er ledet av Mahmud al-Zahar, som er ansvarlig for både å planlegge og lede terrorangrep, sier talskvinne Noa Meir.

Luftangrepet mot det palestinske utenriksdepartementet kom etter den blodigste dagen på Gazastripen på nesten to år.

Blodig

24 palestinere ble drept av israelske styrker på Gazastripen onsdag. Dette er det høyeste antall palestinere som er blitt drept i løpet av én dag siden september 2004. 14 av de drepte er sivile, sju av dem barn fra samme familie.

I alt 75 palestinere og én israelsk soldat er hittil blitt drept siden Israel trappet opp sin massive militæroffensiv mot Gazastripen forrige onsdag. Offensiven ble satt i gang etter at væpnede palestinere bortførte en israelsk soldat 25. juni.

Israel har gjentatte ganger nektet å forhandle med Hamas' væpnede fløy for å få korporalen Gilad Shalit løslatt. Essedine al-Qassam-brigadene har krevd løslatelse av palestinske fanger som motytelse for å frigi Shalit.

– Vi forhandler ikke med terrorister, er omkvedet fra den israelske regjeringen.