Utenriksministeren sier også at han er bekymret for den videre utviklingen i landet.

– Det er av stor betydning at lederskapet i Pakistan er i stand til å opprettholde målsettingen om frie valg og en stabilisering av den politiske prosessen, sier Støre til NTB søndag.

– Jeg er spesielt urolig over at unntakstilstanden griper inn i rettssystemets uavhengige stilling og i mediene. Disse institusjonene er viktige for demokratiets utvikling, legger han til.

Utenriksministeren sier norsk UD følger situasjonen i Pakistan nøye, og at de blir oppdatert både fra den norske ambassaden i Islamabad og fra andre land.

– Det er viktig at andre land nå står samlet i oppfordringen til pakistanske myndigheter om å vise tilbakeholdenhet når det gjelder maktbruk, og til å komme tilbake til den demokratiske prosessen som er viktig for stabiliteten i landet, sier Støre.

Norsk UD har ikke som svensk UD oppfordret egne statsborgere i Pakistan til å holde seg innendørs, men ifølge Støre blir det gjort en løpende vurdering om dette.

BEKYMRET: - Jeg er spesielt urolig over at unntakstilstanden griper inn i rettssysteemts uavhengige stilling og i mediene, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.
Bjelland, Håvard