Det har søndag morgen vært en stor brann på et hotell på Sunny Beach, et populært feriemål for norske charterturister. Hotellet er evakuert, men brannen skal nå være slukket.

Kine Solberg Johnsen (17) fra Bergen så brannen på nært hold. Hun forteller at folk virket redde.

— Store deler av hotellet er skadet. Ruter er knust, og store deler av uteområdet rundt bassenget er helt svart etter brannen, forteller hun.

brann6.jpg
KINE SOLBERG JOHNSEN
brann4.jpg
KINE SOLBERG JOHNSEN

Brannen oppsto på Hotel Neptun Beach ved det populære feriestedet Sunny Beach i Bulgaria. De store reiseselskapene Ving, Apollo og Star Tour har alle charterturer dit.

Stedet er spesielt populært blant ungdom.

80 nordmenn

Apollo melder at de har 80 nordmenn på hotellet. Alle skal være evakuerte.

— Vi holder på å finne alternative bosteder for gjestene våre, sier informasjonssjef i Apollo, Helen Begby.

Hun forteller at Sunny Beach er veldig fullt i sommer, så det kan bli vanskelig, men at de jobber for å finne gode løsninger. Apollo håper å få vite hva som har skjedd i løpet av dagen.

— Det har nok vært en veldig dramatisk og ubehagelig situasjon. Det er klart man blir redd når man blir evakuert fra et hotell i brann, sier hun.

Salgs og driftsdirektør i Ving Marie-Anne Zachrisson forteller at reiseselskapet har 876 nordmenn i Sunny Beach. Ingen av dem bor på det aktuelle hotellet, men mange bor på nabohoteller.

Heller ikke Startour har nordmenn på hotellet, opplyser informasjonsrådiger Kirsti Irgens Ertsås. De har imidlertid kunder på nabohotellet ca. 100 meter unna, men disse er ikke evakuert.

Ifølge nettstedet Burgas News oppsto brannen på kjøkkenet i hotellets restaurant.

Et annet bulgarsk nyhetsnettsted skriver at brannen eskalerte raskt på grunn av vinden, og at den etter ca. ti minutter hadde spredd seg til solsenger og parasoller ved bassenget.

- Folk løp inn og ut

Ove Vangsnes (46) fra Bergen spiste frokost da han så røyken fra hotellet noen hundre meter unna, og løp bort for se hva som skjedde. Han forteller at brannvesenet brukte lang tid på komme frem.

brann2.jpg
KINE SOLBERG JOHNSEN

— Vi var på plass lenge før brannvesenet. De kom først etter en halvtime til tre kvarter, og ikke hadde de store utstyret å slukke med heller. To brannbiler var på plass med hver sin slange. De ansatte på hotellet sto uten masker i tredje etasje med hageslanger og spylte ned i røyken, forteller Vangsnes.

Han forteller at brannen spredte seg fra uterestauranten ved siden av til selve hotellet.

— Det rare er at folk løp inn og ut av hotellet fremdeles. Politiet stoppet ingen, hotellgjestene kom ut igjen med eiendeler de hadde reddet. I Norge ville hotellet vært evakuert for lenge siden, sier han.

brann3.jpg
KINE SOLBERG JOHNSEN