følge nyhetsbyrået Reuters startet en skuddveksling straks etter eksplosjonen.

Hele anlegget skal nå stå i brann, melderAl Jazeerapå nett.

— Det pågår nå et terroristangrep mot kontorene til ICRC (Røde kors-komiteen, journ.anm). Området er nå omringet av politiet, sa en talsperson i det afghanske innenriksdepartementet til nyhetsbyrået AFP.

En vaktmann skal være drept. Det er ikke kommet meldinger om flere skadede.

- Utlendinger reddet ut

Al Jazeeras journalist Abdullah Shahood melder på Twitter at en selvmordsbombe sprengte seg selv i luften ved porten, før flere krigere stormet inn. To av krigere befinner seg fortsatt inne i bygningen, ifølgeBBC.

Tykk røyk velter ut av området. Ifølge ubekreftede meldinger ble en sikkerhetvakt drept da angrepet startet.

Det skal være seks utenlandske arbeidere ved kontoret i Jalalabad, og flere titalls afghanere.

Ifølge Reuters er de utenlandske arbeiderne reddet ut av bygningen.

Ingen av utlendingene er norske.

— Røde Kors i Norge har ikke programmer eller personell i Jalalabad, men vi støtter arbeidet til Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) og Afghansk Røde Halvmåne i hele Afghanistan, og våre tanker er nå med våre kollegaer i Jalalabad, sier Tørris Jæger, nødhjelpssjef i Røde Kors i en pressemelding.

Røde kors-kontoret som ble angrepet jobbet med å skaffe proteser til krigsskadede afghanere.

Bekrefter angrepet

Minst to personer skal ha tatt seg inn i bygningen etter eksplosjonen. En kraftig ildveksling brøt ut. Det er uklart om skytingen nå er over.

Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) bekrefter at deres anlegg er rammet.

— Vi kan bekrefte at en hendelse har funnet sted på vårt kontor i Jalalabad, Afghanistan. Vi kommer med mer informasjon senere, skriver ICRC i en Twittermelding.

Angrepet i Jalalabad onsdag kommer bare en uke etter International Organization for Migration (IOM) ble angrepet i Kabul, melder Reuters. Tre sivile ble drept.

Røde kors har 1800 ansatte i Afghanistan.

Flere ganger tidligere har Røde kors blitt angrepet. I 2003 mistet 12 personer livet da Røde kors-kontoret i den irakske hovedstaden Bagdad ble angrepet.