En stor eksplosjon har rammet bydelen Harlem i New York. En bygning har falt sammen. To mennesker er døde, og 18 skadet melder amerikanske medier.

New York Post skriver at eksplosjonen skjedde i East Harlem, nord på Manhattan.

Brannvesenet fikk beskjed rett etter klokken 09.30 lokal tid, som tilsvarer 14.30 norsk tid.

«Trolig ikke terror»

CNN siterer kilder i politiet som sier at de ikke ser noe som tyder på at eksplosjonen skyldes en terrorhandling, og at de tror den skyldes en gasseksplosjon.

TV-stasjonen siterer også en ansatt i gasselskapet Con Ed som sier at de hadde en melding om en mulig gasslekkasje rett før eksplosjonen i Harlem. Con Ed-representanten sier at melderen sier vedkommende kunne lukte gass på stedet klokken 9.13, skriver @JBranchCNN på twitter.

Bygningsrester i gaten

Ifølge New York Post ble bygningen «redusert til småstein» i eksplosjonen. Bygningen skal bestå av leiligheter, melder NTB.

sza71670.jpg
SCANPIX
sza7158e.jpg
SCANPIX

CBSmelder at bombeeksperter har for sikkerhets skyld rykket ut til stedet.

Bilder fra New York Post og andre medier viser røyk som stiger opp fra en branntomt mellom to røde murbygninger på fem-seks etasjer, og brannmenn i kraner som driver slukning.

Bildene viser også at det er store mengder bygningsrester i gaten, og også på et høytliggende jernbanespor som går ca. ti meter fra bygningen.

Gater i området rundt bygningen ble stengt av, mens leting etter mulige skadde fortsatte og det første arbeidet med opprydning kom i gang. Videobilder tatt fra luften viste at taket på bygningen var falt fullstendig sammen.

«Som et jordskjelv»

New York post siterer et vitne som skriver følgende på Twitter:

«Noe bare eksploderte på østsiden av Harlem. Føltes hele veien opp til leiligheten i 20 etasje. Søster våknet opp og trodde det var et jordskjelv.»

Bygningen ligger like ved en sentral jernbanelinje. All togtrafikk til og fra den travle sentralstasjonen Grand Central Station på nedre Mahattan er innstilt inntil videre, meldte CBS.