Ifølge tjenestemennene ble ingen drept eller skadd i rakettnedslaget. Øyenvitner fortalte om et voldsom eksplosjon nær et kjøpesenter. CNN viste bilder av en stor røyksky som steg opp fra sentrum av byen, mens sirener gjenlød i bakgrunnen.

— Det var en rakett. Ingen er skadd, sa en tjenestemann i Kuwaits forsvarsdepartement til nyhetsbyrået Reuters. Eksperter på kjemiske våpen kom til eksplosjonsstedet kledd i beskyttelsesdrakter, men fant ingen tegn til kjemikalier på stedet.

"Traff sjøen"

En politimann på stedet sa til nyhetsbyrået Reuters at han hadde sett en rakett slå ned i sjøen utenfor byen. Andre øyenvitner fortalte at raketten så ut til å ha kommet fra Faw-halvøyen i Persiabukta lengst sør i Irak.

Kuwait ble brukt som oppmarsjområde for de britisk-amerikanske styrkene som har invadert Irak. Siden Irak-krigen begynte har Irak avfyrt rundt 15 raketter mot Kuwait, men de fleste av disse ble skutt ned eller landet i ørkenen uten å gjøre skade.

Iraks invasjon av Kuwait var den utløsende årsak til Golfkrigen i 1991, der irakerne ble kastet ut igjen av en amerikanskledet allianse. Iraks leder Saddam Hussein hevdet den gang at Kuwait egentlig ikke var noen selvstendig stat, men bare en irakisk provins.

Bombet Bagdad

Amerikanske kampfly rettet hele lørdagsnatten igjennom nye, harde angrep mot Iraks hovedstad Bagdad. Det irakiske informasjonsdepartementet ble ifølge en Reuters-korrespondent i byen truffet av en krysserrakett.

En sidebygning som blant annet huser Reuters' Bagdad-kontor, ble skadet i det samme angrepet. Rester av satellittantenner og annet teknisk utstyr lå strødd rundt bygningene, men det var ikke på det rene om noen var drept eller skadd i angrepet.

Amerikanerne angrep også mål i den sørlige utkanten av Bagdad, der det er ventet at et eventuelt bakkeangrep mot byen vil bli satt inn. Angrepene begynte igjen allerede ved 21-tiden lokal tid fredag, etter en pause på noen timer.

(NTB)