500 000 marsjerte i gatene i London i dag, skriver Aftenposten.no .

Det er den største demonstrasjonen siden anti-Irak-marsjen i 2003 (der 750 000 demonstrerte) og den største organisert av fagforeningene på 20 år, melder the Guardian.

Knuste ruter

Demonstrasjonen har stort sett gått rolig for seg, men det er unntak. Fire politimenn er skadet, en av dem er på sykehus ifølge politiets twittersider, og 13 demonstranter er arrestert.

En gruppe demonstranter knuste flere vinduer langs Oxford street, i tillegg vinduene til Ritz hotell ved Piccadilly Circus. Topshop-butikken ved Oxford Circus er angrepet med maling og minst 12 andre butikker er også blitt stengt som følge av demonstrasjonen, melder The Guardian.

Artikkelen fortsetter under bildet

Brann i Oxford Street. FOTO: Scanpix

Topshop ble et eget mål for demonstrantene fordi Topshop-eier Tina Green lever i et skatteparadis melder BBC .

Flere enn ventet

På forhånd var det ventet 200 000, men dobbelt så mange har altså tatt turen for å vise hvor uenige de er med den sittende regjeringens spareplaner. Blant demonstrantene er lærere, sykepleiere, jordmødre, og andre offentlig ansatte.

Målet til den konservative regjeringen med statsminister David Cameron i spissen, er å spare inn hele det nasjonale budsjettunderskuddet på 725 milliarder kroner i løpet av fire år.

Artikkelen fortsetter under bildet

Marsjen gikk fra Embankment til Hyde Park. FOTO: Scanpix

Demonstrasjonen organiseres av Trades Unions Congress (TUC), en sammenslutning av 58 fagforeninger i Storbritannia, som til sammen representerer 6,2 millioner arbeidere.

For kort tid

De to hovedpunkene det demonstreres mot er to av regjeringens avgjørelser:

1. Å bli kvitt underskuddet på fire år gir for kort tid, og vil virke negativt på økonomien istedet for positivt.

2. For hvert pund de legger på skatten har de konservative lovt å spare fire pund i offentlige utgifter. Innsparingen skal altså ikke skje gjennom skatteøkninger, men i offentlige kutt. Dette skaper protester fordi finanssektoren som står for finanskrisen, men de sitter igjen med store bonuser og blir ikke bedt om å bidra, lyder protestene.

Politimann pepret med maling utenfor Topshop på Oxford Street. Til slutt måtte Topshop og minst 12 andre butikker stenge dørene helt. FOTO: Scanpix