krigen i tsjetsjenia Det planlagte møtet måtte avlyses da dagestanere hindret den tsjetsjenske presidenten Aslan Mashkadov i å møte Dagestans president Magomedali Magomedov i grensebyen Khasavjurt onsdag morgen. Møtet var godkjent av Russlands statsminister Vladimir Putin.

-— Burde kommet før For tre år siden undertegnet Russland og tsjetsjenske separatister en overenskomst i Khasavjurt som satte punktum for Russlands to år lange krigføring i utbryterrepublikken. Bilen med Dagestans president snudde da innbyggerne i landsbyen blokkerte veiene, rapporterte russiske medier. De sinte landsbyboerne mente at Tsjetsjenias president burde ha kommet for å be om unnskyldning i august, da de tsjetsjenske opprørerne første gang trengte inn i Dagestan. Maskhadov har i lengre tid prøvd å få president Boris Jeltsin i tale for å drøfte krisen i Nord-Kaukasus og Russlands forsøk på å knuse militante tsjetsjenske opprørere. Hittil har statsminister Putin sagt at et slikt møte ikke blir noe av før Russland mener det kan oppnås resultater.

Må fordømme terror I en tv-overført tale sa Putin at Moskva er villig til å ha samtaler, dersom Tsjetsjenias ledere fordømmer «klart og fast» all terrorisme og erklærer at de er villige til å utlevere «de kriminelle».

NTB-REUTERS Moskva