Bakgrunn: Terrorister angrep og tok gisler ved gassanlegget i In Aménas, øst i Algerie. Angrepet begynte onsdag 16. januar og varte til 19. januar.

Hovedpunkter:

  • Algeriske myndigheter sier at 37 utlendinger fra åtte land er drept. 29 gisseltakere er drept, tre er arrestert.
  • Onsdag klokken 13 møter statsminister Jens Stoltenberg i Stortinget, hvor han vil redegjøre for terrorangrepet i Algerie.
  • Søndag kveld gikk Statoil ut med navnene på de fem savnede nordmennene. Tips oss! Epost: 2211@bt.no

Siste oppdateringer:

07.05: Vi avslutter nå vår livedekning av Algerie-terroren, men kommer selvsagt til å følge saken tungt på nett og papir i dagene som følger.

23.30: Krf-leder Knut Arild Hareide etterlyser et tettere samarbeid mellom norske myndigheter og norske selskaper i risikoområder. — Internasjonal terrorisme er en trussel mot oss alle og må motarbeides i fellesskap, sier Knut Arild Hareide til Aftenposten.

20.25: Kripos har avhørt nordmennene som overlevde onsdagens terrorangrep. Også Politiets sikkerhetstjeneste har vært med på avhørene. Så langt er det ingenting som tyder på at det var nordmenn blant terroristene, slik enkelte har hevdet.

— Men vi kan ikke utelukke det helt, heller, sier Siv Alsén, informasjonsrådgiver i PST.

Les hele saken her

19.40: Rumenske Liviu Floria unnslapp gisseltakerne i In Aménas. Han forteller at han så fire nordmenn bli lagt i bakken og bundet.

I et TV-intervju forteller Floria om det han så da gisseltakerne slo til mot et kontorbygg ved boligområdet et stykke unna gassanlegget i Algerie, melder TV2 (NTB).

– Jeg så en bil som stoppet ved porten. Fire menn gikk ut. De kom så inn i bygningen, mens de fyrte av skuddsalver og skrek og ropte. De fanget fire nordmenn som de la i bakken og bandt, sa Floria på en pressekonferanse i Romania mandag.

18.45: Nå har også forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) uttalt seg om et mulig norsk, militært bidrag i Nord-Afrika. Fra før har utenriksminister Espen Barth Eide bekreftet overfor Aftenposten at det kan bli aktuelt med tilstedeværelse i Mali.

– Vi fikk en uformell henvendelse fra Sverige i Brussel mandag om vi kan tenke oss å bli med i et nordisk samarbeid inn i den treningsstyrken som EU planlegger å sende til Mali. Dette er interessant. Siden Sverige har tatt dette initiativet, vil vi drøfte dette med våre nordiske kolleger, sier forsvarsministeren til NTB.

17.50: Utenriksminister Espen Barth Eide sier til Aftenposten mandag at Norge kan komme til å sende styrker til Mali.

— Vi må hindre at de ekstreme islamistiske kreftene biter seg fast i Nord-Mali, sier Barth Eide.

Utenriksministeren åpner dermed for at Norge skal slå følge med Frankrike, som allerede har flere tusen soldater i Mali, og Storbritannia, som har krevd en «global respons» etter terrorangrepet mot et delvis norskeid gassanlegg i Algerie.

17.30: Den algeriske statsministeren bekreftet på en pressekonferanse mandag at mennene bak angrepet kom fra Algerie, Mali, Egypt, Niger, Mauritania og Canada.

– Det var en canadier blant de militante. Det var han som koordinerte angrepet, sier statsminister Abdelmalek Sellal.

Algeriske sikkerhetskilder har tidligere opplyst at det er funnet canadiske identitetspapirer på to av de drepte gisseltakerne, skriver NTB.

17.20: Britenes statsminister, David Cameron, uttalte mandag at terrorangrepet i Algerie skal møtes med kraftig skyts.

– Vi skal bidra med britisk etterretning og antiterrorutstyr i en internasjonalt innsats for å finne og demontere nettverket som planla og gjennomførte det brutale angrepet i In Aménas, sa Cameron i en tale til Underhuset mandag, ifølge NTB.

17.00: To amerikanske borgere er blitt identifisert og bekreftet omkommet mandag, ifølge nyhetsbyrået AP, som siterer en anonym kilde hos de amerikanske myndighetene.

Fra før er én amerikaner bekreftet død. Syv kom seg unna, ifølge AP.

16.05 : AP har publisert bilder som viser algeriske brannmannskaper som frakter omkommede til likhuset i In Amenas. Det totale antallet drepte er rapportert til å være minst 81. For en time siden opplyste den algeriske statsministeren at 37 utlendinger fra åtte land mistet livet i terroraksjonen.

– Sju av gislene er fortsatt ikke identifisert, sa den algeriske statsministeren på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

I tillegg ble 29 av gisseltakerne drept da militærstyrker gikk til aksjon. Tre terrorister er i varetekt.

LIKKISTER: AP har publisert bilder som viser algeriske brannmannskaper som frakter omkommede til likhuset i In Aménas.
SCANPIX/AP

15.36: Algeries statsminister opplyser at 29 av gisseltakerne er drept, mens tre av dem er arrestert.

15.31: Japans statsminister har bekreftet at syv japanere er blitt drept. De er sikkert identifisert på en klinikk i In Aménas, opplyser statsminister Shinzo Abe.

15.15: 37 utlendinger fra åtte land ble drept under terrorangrepet i Algerie, opplyser statsminister Abdelmalek Sellal. Av disse er syv fortsatt uidentifisert, ifølge Sellal.

15.07: Tidligere forsvarssjef Sverre Diesen sier til NTB at det vil bli svært vanskelig å finne islamistleder Mokhtar Belmokhtar, som hevder å stå bak terrorangrepet i Algerie.

— Områdene han kan gjemme seg i er mye større enn grenseområdene mellom Afghanistan og Pakistan, der Osama bin Laden i sin tid gjemte seg, sier Diesen.

14.46: Statsministeren vil førstkommende onsdag redegjøre for Stortinget om terrorangrepet i Algerie, heter det i en melding fra Stortingets sekretariat.

14.39: Statsminister Jens Stoltenberg sier angrepet i Algerie er det verste som har rammet norske interesser i utlandet. Han uttrykte på Statoils allmøte sympati fra hele det norske folk.

— Midt i sorgen vil jeg si at vi er virkelig stolte av dette selskapet og de som jobber her, sa statsministeren til de ansatte.

Han understreket at angrepet ikke bare var et angrep mot uskyldige mennesker, men også mot det økonomiske samarbeidet mellom landene i verden.

— Derfor har det mobilisert et politisk lederskap. Vi har hatt tett dialog og samarbeid med alle landene gjennom hele krisen, sa Stoltenberg, som gjentok at ingen terrorister må få påvirke det økonomiske samarbeidet, eller hindre norske selskaper i å etablere seg rundt om i verden.

— Alle frie land må stå sammen mot terrorisme, sa han.

14.19: Et utvidet allmøte videooverføres til 40 steder i verden.

— Søket fortsetter etter de fem Statoil-ansatte som er savnet. Det letes på gassanlegget og på sykehus i området. Vi håper det beste, men frykter det verste, sa Lund til en fullsatt sal, med blant andre statsminister Jens Stoltenberg og olje- og energiminister Ola Borten Moe til stede.

14.07: Det var en rørt dronning Sonja som møtte pressen etter å ha besøkt pårørende og overlevende på Kokstad mandag.

— Det var veldig godt å være her og se at familiene hjalp hverandre, samtidig som støtteapparatet fungerte så godt, sa dronningen.

14.00: Statoil holder nå et allmøte i hovedkvarteret i Stavanger, der blant andre statsminister Jens Stoltenberg er til stede. Statsministeren skal holde en pressekonferanse kl. 14.30.

13.43: Rystende detaljer om hva som skjedde inne på gassanlegget i In Aménas, begynner nå å komme ut.

— Plutselig begynte de å skyte, og to personer falt ned på gulvet foran meg, døde. Da forberedte jeg meg på å dø, forteller et japansk gissel.

13.21: Statsminister Jens Stoltenberg og olje- og energiminister Ola Borten Moe kom i ettermiddag til Statoils hovedkvarter i Stavanger.

— Jeg er kommet for å møte de ansatte, for å vise sympati og medfølelse etter det de har vært igjennom, sa statsministeren.

13.18: Nederlandske De Telegraaf skriver at en av gisseltakerne hadde nederlandsk pass.

12.59: Algeriske myndigheter varsler en offisiell uttalelse om terroraksjonen i In Aménas i ettermiddag. Statsministeren advarer om at dødstallet kan komme til å stige.

Myndighetene har tidligere opplyst at 23 gisler og 32 gisseltakere er drept, mens det siden har kommet ubekreftede meldinger om 48 drepte gisler.

12.43: Håkon Sletten fra Bokn i Rogaland, tidligere bosatt i Bergen, var på bussen som ble beskutt onsdag morgen.

- Jeg er en av de heldige, for det var bare flaks at jeg kom meg ut. Det var tilfeldig at ikke jeg også ble et gissel, sier Sletten til Haugesunds Avis.

Fredag kveld, i et spesialchartret fly, kom han hjem til Norge.

— Vi har jo egentlig vunnet i Lotto, vi har fått Håkon hjem igjen, sier konen Vigdis.

12.30: Dronning Sonja og kronprins Haakon gikk rett inn på hotellet mandag formiddag uten å snakke med pressen. Det er ventet at de kongelige vil tilbringe halvannen time med familiene til de fem savnede Statoil-ansatte.

I BERGEN: Kronprins Haakon og dronning Sonja ble tatt imot av konserndirektør i Statoil, Margareth Øvrum.
SCANPIX

12.27: 32 år gamle Alexandre Berceaux lå livredd under sengen under hele terrorangrepet. Gisseltakerne var bare få meter unna.

— Det var forferdelig. Alt var vanskelig, å gjemme seg, å høre lydene, forteller en femdeles sjokkert Berceaux ifølge avisa Le Monde.

12.24: I dette videointervjuet forteller britiske Alan Wright (37) at han gjemte seg i et døgn før han tok det vanskelige valget om å rømme sammen med flere kollegaer.

12.19: Fylkesmann Lars Sponheim og bergensordfører Trude Drevland er også på plass på pårørendesenteret.

12.11: Dronningen og kronprinsen kom til pårørendesenteret på Kokstad klokken 11.45.

12.09: Fafo-forsker Morten Bøås mener terroraksjonen er en personlig seier for Mohktar Belmohktar, som nå «har tatt steget opp i elitedivisjonen for jihadister».

12.08: Ved alle Statoil-anlegg skal det flagges på halv stang i en uke fremover, opplyser selskapet.

11.58: Flere av terroristene i Algerie var ansatte på gassanlegget In Aménas, opplyser sikkerhetskilder til avisen The Telegraph.

11.51: Statoil opplyser at en reserveledelse på fem til åtte personer er på plass i Algerie for å lede virksomheten, skriver Dagbladet. Det er uvisst når anlegget i In Aménas vil være tilbake i drift.

11.49: Statoil er til stede i 36 land i verden. I tre av disse — Algerie, Libya og Nigeria - opererer de i eller nær risikoområder som Utenriksdepartementet advarer mot. Se oversikten her.

11.43: Konserndirektør i Statoil, Margareth Øvrum, tar imot dronning Sonja og kronprins Haakon på pårørendesenteret i Bergen.

11.32: To av de fem nordmennene som er savnet i Algerie er oppvokst i Austrheim.

— Alle her i Austrheim kjenner noen i de berørte familiene. Det er små forhold her i kommunen, sier ordfører Per Lerøy.

11.25: Utviklingsminister Heikki Holmås er nå på pårørendesenteret på Sandsli. Stefaren til utviklingsminister Holmås er blant de savnede. «Det er med sorg og fortvilelse jeg har fått vite at min mors mann, Tore Bech, fryktes drept i gisseldramaet i Algerie,» skrev Holmås i en uttalelse i går.

10.36: Med tidenes rekordmåling i ryggen skulle Erna Solberg i dag holdt en tale til sine egne. Den blir utsatt av hensyn til situasjonen i Algerie, melder partiet.

10.12: Flere fagforbund i Statoil tror det kan bli vanskelig å få folk til å jobbe i risikoland etter gisselaksjonen i Algerie. SAFE krever et møte med Forsvarsdepartementet om beredskapen.

— Vi er bekymret over at Forsvarets Spesialkommando (FSK) har en responstid på 24 timer dersom noe skulle skje i Norge. Vi er heller ikke glade for å operere i land eller områder der risikonivået er så høyt at liv står i fare, sier Roy Erling Furre, andre nestleder i SAFE.

09.53: To terrorister som er funnet døde på gassanlegget i Algerie, var canadiere, opplyser en algerisk sikkerhetskilde. Opplysningene er ikke bekreftet av andre kilder.

09.40: Algeriske myndigheter varsler en offisiell uttalelse om terroraksjonen i In Aménas mandag ettermiddag.Landets statsminister Abdelmalek Sellal skal ifølge franskeLe Mondekomme med en status over situasjonen på en pressekonferanse klokken14.30.

09.24: Dronningen og kronprinsen skal mandag formiddag besøke Statoils pårørendesenter i Bergen, bekrefter Slottet overfor NTB.

— Jeg kan bekrefte at dronningen og kronprinsen skal besøke pårørendesenteret i løpet av formiddagen, opplyser kommunikasjonssjef Marianne Hagen til NTB.

Slottet ønsker ikke å oppgi nøyaktig tidspunkt for dronning Sonjas og kronprins Haakons besøk. De pårørende til de fem savnede Statoil-ansatte er samlet på pårørendesenteret på et hotell på Kokstad utenfor Bergen. Søndag besluttet Statoil å stenge senteret for mediene for å skjerme de pårørende som er samlet på hotellet.

08.27: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) reiser mandag ettermiddag til Stavanger for å besøke Statoils beredskapssenter. Etterpå taler han til de ansatte under et allmøte om dramaet i Algerie. Besøket i Stavanger starter klokken 13, opplyser kommunikasjonssjef Trude Måseide ved Statsministerens kontor til NTB. Allmøtet holdes fra klokken 14, og etterpå møter Stoltenberg pressen.

08.20: Styreleder Svein Rennemo i Statoil skryter av konsernsjef Helge Lunds håndtering etter terroraksjonen i Algerie. - Helge Lund har ledet Statoil med varme og omtanke, akkurat slik selskapet har hatt behov for i denne situasjonen. Han har framstått slik vi ønsker at våre ledere skal opptre, sier Rennemo til Stavanger Aftenblad.

08.15: NTNU-professor Torbjørn Knutsen mener at Statoil i fremtiden bør benytte seg av nye former for overvåking av anleggene sine. Bruk av dronefly er ikke umulig, mener han.

08.11: Utenriksminister Espen Barth Eide understreker at vi ikke må la oss skremme til å endre politisk retning selv om vi utsettes for grusom terror.

— Disse gruppene har i prinsippet alltid prøvd å skremme og skape frykt. Hele formålet med å drive internasjonal terror, er jo å forsøke å terrorisere folk og få folk til å frykte. Det verste man kan gjøre, er å endre politikken fordi terroristene ber om det, sier Eide til NRK.

Han mener det er viktig å få fram at terroristene ikke oppnådde sine mål og ikke fikk innfridd sine helt konkrete krav.

— Det er også viktig i dette bildet, for vi bekymrer oss for at slike grupper skal få for mye oppmerksomhet og innflytelse, derfor gjelder det å ikke la seg terrorisere, men fortsette som før, sier han.

07.32: Seks filippinere ble drept under angrepet i Algerie, mens fire fortsatt er savnet, ifølge regjeringen på Filippinene.

06.49: Utenriksminister Espen Barth Eide avslører ifølge VG hvordan krisestaben i UD har holdt seg løpende orientert om gisseldramaet. Krisestaben har fulgt det som har skjedd fra minutt til minutt.

06.34: Det ble drept ni japanere under gisselaksjonen i Algerie, ifølge en kilde i den japanske regjeringen. Myndighetene i Tokyo skal ha fått opplysninger om de drepte gislene fra regjeringen i Algerie. Den japanske kilden ønsker ikke å bli navngitt, og det vil komme en offisiell uttalelse om gislenes skjebne på et senere tidspunkt. Inntil nå har myndighetene i Japan sagt at ti japanske arbeidere ved gassanlegget i In Amanés var savnet. Ubekreftede opplysninger fra andre gisler har tydet på at flere av japanerne var døde.

06.24: Gruppen som sto bak terroren i Algerie, truer med nye angrep mot utenlandske selskaper i Nord-Afrika. Les mer her.

06.17: Fagforbundene i Statoil varsler nå at det kan bli svært vanskelig å få ansatte til å ta oppdrag i risikoland etter gisselaksjonen i Algerie. Les mer her.

00.17: BT tar en pause i liveoppdateringene til tidlig mandag morgen.

00.11: Krisestaben i Utenriksdepartementet kunne følge gisseldramaet i ørkenen direkte via norske og utenlandske etterretningstjenester, melder VG Nett og NRK. Kilden er utenriksminister Espen Barth Eide.

22.50: Antall gisler som er funnet drept i Algerie, har steget til 48, sier en kilde i den algeriske sikkerhetstjenesten til nyhetsbyrået Reuters, ifølge NTB.

22.02: Stefaren til utviklingsminister Heikki Holmås er blant de savnede. «Det er med sorg og fortvilelse jeg har fått vite at min mors mann, Tore Bech, fryktes drept i gisseldramaet i Algerie,» skriver Holmås i en uttalelse.

22.01: - Vi har fortsatt ikke fått bekreftet informasjon om våre fem savnede kolleger. I samråd med familiene til de berørte og myndighetene har vi kommet til at det er riktig å offentliggjøre navnene, sa Statoil-sjef Helge Lund.

THOMAS SNEKKEVIK (35)
HANS M. BJONE (55)

De fem savnede er:

  • Tore Bech (58), Bergen
  • Hans M. Bjone (55), Brandbu
  • Victor Sneberg (56), Sandnes
  • Thomas Snekkevik (35), Austrheim/Bergen
  • Alf Vik (43), Grimstad (opprinnelig fra Austrheim) — Innsatsen for å bringe klarhet gjennom søk og redning fortsetter med uforminsket styrke. Vi står samlet i denne tunge tiden og tenker på de pårørendes dype uvisshet og fortvilelse. Vi skal gjøre det vi kan for å støtte dem, sa Statoil-sjefen.

21.58: Straks er det klart for Statoils pressekonferanse.

21.10: Wright tok en hatt og en anorakk og prøvde å likne på de lokale da han flyktet sammen med algeriske kolleger etter ett døgn i skjul.

— Vi klatret gjennom gjerdet og sprang inn i ørkenen, i bakgrunnen hørte vi skytingen, forteller han.

21.09: Det frigitte gisselet Alan Wright (37) forteller til The Telegraph om sitt livs mareritt. Han klarte å sende tekstmelding til konen mens han skjulte seg på kontoret:

«Ikke få panikk. Terrorister i leiren. De har blokkert boligkomplekset og fabrikken.»

Så en melding til: «BP sier jeg er savnet. Det er jeg ikke. Ikke vær bekymret. Ikke svar. Elsker dere alle.»

Og enda en til: «Er her fortsatt.»

21.07: Den norske islamisten Ubaydullah Hussain (27) hyller terroristene sin på sin Facebook-side, skriver Dagbladet.

20.30: Statoil har innkalt til ny pressekonferanse på Forus kl. 22.

20.05: Britenes utenriksminister, William Hague, sier i en uttalelse søndag kveld at så mange som sju briter kan være drept i gisselaksjonen.

— Tre britiske statsborgere er bekreftet omkommet i denne forferdelige tragedien. I tillegg frykter vi at tre til, samt en ikke-brite bosatt i Storbritannia, har mistet livet, sier Hague, som videre opplyser at 22 briter har kommet hjem

— Det utgjør det samlede antall britiske borgere som var involvert, sier utenriksministeren.

20.00: Nyhetsbyrået AP melder i kveld at algeriske spesialstyrker fant ytterligere 25 omkomne da de gjennomsøkte gassanlegget søndag. Fra før er det kjent at 32 gisseltakere og 23 gisler er bekreftet omkommet. Afghanske myndigheter har likevel varslet at tallet vil stige utover kvelden.

19.32: Lund sier videre at en omfattende leteaksjon er satt i gang for å finne de fem Statoil-ansatte. Det letes i ørkenområdene rundt In Aménas, på lokale og regionale sykehus, samt på selve anlegget.

19.30: Statoil-sjef Helge Lund opplyser på en pressekonferanse at situasjonen fortsatt er uavklart for de fem nordmennene som er savnet etter gisselaksjonen.

- Vi vet at det er mange drepte. En ny dag uten svar har forsterket vår uro, og vi gjør alt vi kan for å finne våre kolleger, sa Lund.

Les saken her: - Vi gjør alt vi kan for å finne våre kolleger

19.00: Algeriske myndigheter varslet tidligere søndag kveld at 32 gisseltakere og 23 gisler så langt er bekreftet drept. Men sannsynligvis er dette et for konservativt anslag, sier landets kommunikasjonsminister til nettavisen El Watan.

— Jeg er redd tallet på omkomne vil bli oppjustert de neste timene, sier Mohamed Said til avisen, og lover endelige tall i løpet av kvelden.

18.49: Algerisk TV sendte søndag et opptak av det som skal være en samtale under terroraksjonen mellom hærens spesialstyrker og en terrorist på gassanlegget ved navn Abdel Rahman el-Nigeri:

18.27: Statoils konsernsjef Helge Lund holder en presseorientering på selskapets hovedkontor på Forus i Stavanger klokken 19.30.

17.30: Nyhetsbyrået AP har publisert et lydopptak som skal være en samtale mellom en av gisseltakerne og algeriske spesialstyrker tidligere denne uken. "Vi er klare til å dø. Enten får vi kameratene våre ut, ellers så dør vi alle.", sier en av lederne for selve gisselaksjonen, Abdel Rahman el-Nigeri, ifølge TV2.

17.10: Fem gisseltakere er pågrepet ved gassanlegget i Algerie, mens tre fortsatt er på frifot, melder algerisk fjernsyn søndag ettermiddag, ifølge NTB. Fra før er 32 gisseltakere bekreftet drept.

17.01: Mange av de algeriske gassarbeiderne som unnslapp forteller at gisseltakerne utelukkende var interessert i å ta utlendinger til fange, og at mange av islamistene snakket arabisk med libysk og egyptisk aksent.

— Gisseltakerne ropte at de skulle gi Frankrike en lærepenge. Deretter satte de håndjern på alle utlendingene og slo dem over beina, sier flere av dem som overlevde, ifølge NTB.

Det er tidligere meldt at de 32 drepte gisseltakerne er fra seks ulike land.

16.55: Søndag ettermiddag kom Kongehuset med sin første offisielle uttalelse om gisseldramaet i Algerie.

«Vi har fulgt situasjonen til gislene i Algerie med bekymring og uro. Våre tanker er hos dem som fortsatt lever i nagende uvisshet, både pårørende og kolleger i Statoil. Vi føler sorg over drepte gisler fra mange land og samtidig lettelse over våre egne og andre som har kommet trygt hjem,», skriver Kongen ifølge NTB.

16.30: Statoil-sjef Helge Lund har nå reist fra Scandic hotell Flesland, som har fungert som pårørendesenter siden torsdag. Hotellet er stengt for alle andre enn de pårørende.

15.10: Islamisten Mokhtar Belmokhtar, som i et videoopptak sier at han tar på seg ansvaret for terrorangrepet, sier også han er rede til å forhandle med Algerie og vestlige land dersom de stanser bombingen av Nord-Mali.

14.56: Det britiske utenriksdepartementet skriver på sin Twitter-konto at alle 22 britene som kom seg i sikkerhet i løpet av gisselaksjonen, er tilbake i Storbritannia. Det melder Aftenposten.no.

14.52: Islamistlederen Mokhtar Belmokhtar tar i et videoopptak på seg ansvaret for gisselaksjonen i Algerie på vegne av al-Qaida, melder NTB.

14.17: Statoil opplyser at de ikke har bekreftet informasjon om antall omkomne ved In Aménas eller hvorvidt det er norske statsborgere blant de omkomne.

Algeriske myndigheter opplyste tidligere søndag at det foreløpige tallet på 23 drepte gisler vil bli oppjustert i løpet av dagen. Algerisk TV har meldt at 25 drepte gisler er funnet på anlegget.

14.14: Det har vært gjennomført innledende søk i In Aménas-anlegget og det vil gjennom dagen bli gjennomført grundigere søk, opplyser Statoil. I tillegg søkes det i et større omkringliggende ørkenområde. Det letes også på sykehus og andre helseinstitusjoner i Alger, i In Amenas og andre tettsteder der det kan tenkes at personer kan være fraktet til.

14.01: Statoil opplyser at pårørendesenteret i Bergen stenges for mediene.

— Hele hotellet behøves for å legge best mulig til rette for dem som er der, og som har fått et alvorlig budskap med en fortsatt uavklart situasjon, sier pressetalsmann Ola Anders Skauby i Statoil.

Ifølge VG besøkte konsernsjef Helge Lund de pårørende på nytt søndag ettermiddag. I dag ankom også de tre Statoil-ansatte nordmennene som ble meldt i sikkerhet lørdag, til Bergen.

14.00: Statoil opplyser på en pressekonferanse at situasjonen for de fem savnede nordmennene fortsatt er uavklart.

12.50: Frode Andersen i Utenriksdepartementet bekrefter overfor BT at alle de åtte norske Statoil-ansatte som er bekreftet å være i sikkerhet, nå er landet i Norge. Han sier at det ikke er kommet nye opplysninger om de fem nordmennene som fortsatt er savnet.

— Tre norske statsborgere ble uttransportert fra In Aménas i går, og alle er nå kommet tilbake til Norge, sier Andersen.

12.29: 25 lik er funnet inne på gassanlegget In Aménas, melder den private algeriske TV-kanalen Ennahar TV. Opplysningene er ikke bekreftet av andre kilder.

Algeriske myndigheter opplyste tidligere søndag at det foreløpige tallet på 23 drepte gisler vil bli oppjustert i løpet av dagen. Men om de 25 som Ennahar TV melder om kommer i tillegg, eller om de er en del av dem som myndighetene har nevnt, er ikke kjent.

11.48: Her er den filippinske arbeidere på vei hjem. Bildet viser køen på immigrasjonskontoret på hovedflyplassen i Manila. Utenriksdepartementet på Filippinene opplyser at 39 av 52 arbeidere de har opplysninger om, nå er kommet hjem.

11.44: De 32 gisseltakerne som er drept, kom fra seks ulike land både innenfor og utenfor Afrika, melder algerisk medier.

— Gisseltakerne kom fra arabiske, afrikanske og ikke-afrikanske land, opplyser Algeries kommunikasjonsminister Mohamed Said ifølge det statlige algeriske nyhetsbyrået APS.

Said opplyser imidlertid ikke hvilke nasjonaliteter gisseltakerne hadde. Den franske avisen Le Point har meldt at flere gisler skal ha fortalt at en av gisseltakerne skal ha blitt omtalt som «nordmannen» av de andre gisseltakerne. Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sier norske myndigheter ikke har noen indikasjoner om at det var nordmenn blant gisseltakerne.

Les flere oppdateringer her.