Forbundskansler Gerhard Schröder og hans koalisjon av SPD og De Grønne ser ut til å gå mot en valgseier søndag få hadde tiltrodd dem for noen uker siden. Meningsmålingene er stadig bedre, og partifelle Göran Perssons overbevisende valgseier i Sverige er en ytterligere oppmuntring for kansleren.

Utfordrer Edmund Stoiber fra CDU/CSU er i ferd med å forspille sin store sjanse. Som et kanskje siste forsøk på å snu trenden, gikk Stoiber og hans menn i går ut med innvandring som tema for valgkampinnspurten.

I et intervju med tv-stasjonen ZDF i går morges hevdet Stoiber at Gerhard Schröder er «uansvarlig» når han holder det tyske arbeidsmarkedet åpent for ikke-europeiske utlendinger i en situasjon der fire millioner tyskere er uten arbeid.

Saarlands ministerpresident Peter Müller (CDU) var en av flere unionspolitikere som bakket Stoiber opp. «Integrasjon må gå foran videre innvandring», sa han, og erklærte at CDU/CSU vil innskjerpe den sittende regjeringens nye og relativt liberale innvandringslovgivning for «kvalifiserte» utenlandske arbeidstakere.

Kansler Gerhard Schröder stemplet opposisjonens utspill som «en fortvilt handling».

De siste meningsmålingene antyder at SPD vil få 39 prosent av stemmene og CDU/CSU med 37. Både SPDs koalisjonspartner De Grønne og Unionens antatte partner Fridemokratene (FDP) ligger an til åtte prosent. Det innebærer at det fortsatt ligger atskillig spenning i denne siste uken før valget — ikke minst fordi PDS (med røtter i kommunistpartiet i det tidligere Øst-Tyskland) vipper rundt sperregrensen på fem prosent.