Bildet, som tilhørte nå avdøde Høyre-politiker Otto Grieg Tidemand, ble stjålet fra den tidligere forsvarsministerens sommergods i sørsvenske Skåne i mai i fjor.

Et forsikringsselskap opplyser at det har fått maleriet utlevert fra en anonym person, sier spaningssjef Per Göransson ved politiet i Lund i Skåne. Ettersom det ikke fins nye spor å følge og maleriet nå er kommet til rette, blir etterforskningen avsluttet.

– Det eneste vi nå har å lete etter, er den eller de som står bak tyveriet. Og det kan bli vanskelig å knytte noen til tyveriet, nå som maleriet er kommet på plass igjen, mener Göransson ifølge en melding fra nyhetsbyrået TT onsdag.

«Mot Skogen» er et grafikktrykk fra 1897 som viser en svart og en hvit person på grønn bakgrunn. Bildet, som ble anslått å være verdt omtrent 1,65 millioner kroner, var det eneste som forsvant under innbruddet på skånske Sextorp Gods i fjor.

Ifølge Malmö-avisen Kvällsposten vil forsikringsselskapet Länsförsäkringar ikke si noe særlig om hvordan maleriet kom til retten. Men avisen tilføyer at ifølge en av dens kilder ble det betalt løsepenger for Munch-bildet.