USA markerte torsdag årsdagen for terrorangrepene mot World Trade Center og Pentagon 11. september 2001. På Ground Zero holdt New Yorks borgermester Michael Bloomberg en minnetale, og navnene på alle de 2.973 personene som ble drept i angrepene ble lest opp.

Blant de drepte 11. september 2001 var over 300 brannmenn som kom til World Trade Center for å hjelpe.

– Jeg kjente rundt 40 av brannmennene som mistet livet i terrorangrepene, sier John Dwyer til NTB.

42-åringen fulgte i farens fotspor da han begynte som brannmann for 17 år siden. Vi møter ham på brannstasjonen han nå jobber på, nord på Manhattan. Etter terrorangrepene har John og kollegaene frykten for et nytt angrep konstant i bakhodet.

– Vi sier jo til oss selv at det er et spørsmål om når et nytt angrep finner sted, ikke om det kommer til å skje, sier John.

USA burde ha konsentrert seg om å bekjempe Taliban i Afghanistan, ifølge Obama.

– Galskap Under seremonien på Ground Zero torsdag ble de nøyaktige tidspunktene for da to av de kaprede flyene traff tvillingtårnene, klokka 8.46 og 9.03, markert med ett minutts stillhet. Også tidspunktene de to skyskraperne raste sammen ble markert med ett minutts stillhet.

Da terrorangrepet rammet USA, var John Dwyer nybakt far og på ferie. Men han kom seg så raskt han klarte til Ground Zero for å delta i redningsarbeidet.

– Det var galskap. Jeg klarer ikke beskrive hva jeg så. Vi begynte å grave etter overlevende, men jeg fant kun kroppsdeler, forteller firebarnsfaren John til NTB. De siste årene har han stort sett vært hjemme på årsdagen for terrorangrepene.

– Konen min synes det er best om jeg er hjemme den dagen, sier Dwyer.

Chad Rachman
Patti SaponeL