— Medborgere!

Det er mandag kveld og George W. Bush stirrer myndig imot oss fra en storskjerm. Presidenten skal tale til det amerikanske folket og alle oss andre som befinner oss på kyllingrestauranten Buffalo Wild Wings.

— Hendelsene i Irak har nå nådd fasen for endelige avgjørelser.

På naboskjermen er en ishockeykamp i full gang, men med lyden respektfullt skrudd ned. Dette er tross alt landet hvor butikkvinduer pyntes med amerikanske flagg og et restaurnatskilt like ved hotellet vårt skilter med den oppløftende teksten ýUSA! Live free or die!ý

Det er det Bush snakker om nå.

— Det irakiske regimet... nærer et dypt hat for Amerika og våre venner, sier han og forteller om terrorfare og økt beredskap.

— Gud velsigne Amerika

De noenogtjue gjestene ser alvorlige ut. En dame pyntet for St. Patricks dag stryker kjæresten trøstende på hodet. Bush redegjør for sin versjon av utviklingen fra Golfkrigens slutt til de siste ukenes diplomatiske havari, før han gir Saddam Hussein 48 timer på å forlate Irak.

Sidemannen fniser mens Bush snakker litt til det irakerne selv.

— Lær dere engelsk i løpet av de neste 48 timene, parodierer han: - Ellers vil dere ikke forstå instruksjonene vi gir dere.

Det spraker i høyttaleranlegget:

— Bestilling 126 og 127 er klar!

Bush også, det han ikke tør si rett ut tar naboskjermen seg av: ýHERE WE GOý står det.

— God natt, sier presidenten.

— Og måtte Gud fortsatt velsigne Amerika.

Støtter sin leder

— Jeg støtter presidenten vår hundre prosent. Han er lederen vår, sier Marcy Sessions etterpå. 41-åringen fra Nord-Texas respekterer Bushs avgjørelse og stoler på at den er riktig, selv om konsekvensene er vonde.

— Krig er alltid skremmende. Det er våre barn og slektninger som kan dø der ute, takket være en eller annen idiotisk galning.

Hun mener visst Saddam.

— Hva med alle krigsmotstanderne, nesten halve folket?

— Bush er en valgt representant for folket og jeg tror de vil støtte ham, sier vennen Cecil Thomas.

— Det er vanskelig å akseptere at folk demonstrerer mot krigen når man kanskje har en slektning der, sier Sessions.

— Hvorfor?

— Fordi de er der for å forsvare krigsmotstandernes rett til å sitte her og snakke om det.

- Få skeptikere i Texas

En av dem som ikke snakker så mye om det er den dresskledde 36-åringen et par bord bortenfor. Han jobber for delstatsadministrasjonen og vil ikke uttale seg med navn. På jobben unngår han krigsdiskusjon, siden mange andre støtter Bush fullt ut.

— Jeg er mer skeptisk. Du finner nok flere slike i Austin enn i andre deler av Texas, men du finner ikke mange, sier han.

Den massive troppeansamlingen i tyder på at presidenten for lengst har bestemt seg, sier han og antyder at kveldens tale bare er mer spillfekteri.

— Hvor mye sannhet man tillegger anklagene mot irakerne avhenger av hvor mye man tror på landets ledelse...

— Hva vil du føle om krigen nå starter, da?

— Jeg er litt delt i synet på dette. Det er nok noe som taler for angrep, men jeg er usikker på om hvorvidt man kan strekke det til å definere et angrep på et annet land som selvforsvar, sier han.

Mannen på neste bord vil verken oppgi navn eller uttale seg. Han er soldat og har nylig fått innkallelse - til krigen.

STØTTER BUSH: Marcy Sessions (41) og Cecil Thomas (53) holder med president Bush i hans behandling av Irak-konflikten. Som de fleste andre Texanere.
FOTO: KNUT EGIL WANG