Overfor NRK fremholder Lysbakken at en hjemkalling kan være ett av flere signal regjeringen bør gi for å vise sin motstand.

— Flyangrepene rammer først og fremst sivilbefolkningen i Gaza og må fordømmes på det skarpeste, sier Lysbakken.


Les også: Palestinere flykter til Egypt | Willoch: — Deprimerende dobbeltmoral |Hamas ber om palestinsk opprør mot Israel | UD fordømmer angrepene

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) kommenterer ikke spørsmålet om hjemkalling, men er sterkt kritisk til Israels våpenbruk.

— Å sette inn kampfly mot Gaza er ikke akseptabelt. Det er ikke mulig å skille mellom sivile og soldater i dette lille området. Samtidig må Hamas innstille rakettbeskytningen av det sørlige Israel, sier han.

Hamas har ansvaret

Frps utenrikspolitiske talsmann Morten Høglund mener at det er Hamas som har ansvaret for det skjer.

— Hamas må isoleres. Hvis det er mulig, må organisasjonen også avvæpnes, sier Høglund til NRK.

- Israel presses til selvforsvar

KrF mener Hamas kunne unngått dette dramatiske anslaget fra Israel ved å stoppe sine rakettangrep.

— De siste dagenes utvikling i den israelsk-palestinske konflikten bør ikke overraske noen. Israel har en soleklar rett til å beskytte sin befolkning mot årelang terrorisering fra Hamas. Likevel er det viktig at partene innstiller krigshandlingene og bidrar til at ofrene får hjelp, sier Krf-leder Dagfinn Høybråten i en pressemelding.

Han viser til at Hamas vet at rakettbeskytning mot Israel vil utløse militære mottiltak, men påpeker at Israel har svart uforholdsmessig sterkt.

AP