Eides nå avsatte nestkommanderende Peter Galbraith har beskyldt nordmannen for å skjule opplysninger om fusk ved det afghanske valget 20. august. Men mandag sluttet Fogh Rasmussen seg til rekken av internasjonale ledere som støtter Eide.

– Alliansen, og jeg personlig, har full tillit til Kai Eide i hans rolle som spesialutsending for FNs generalsekretær Ban Ki-moon. Vi vil rose ham for innsatsen han har gjort og engasjementet han har vist, het det i en kunngjøring fra NATOs generalsekretær mandag.

USAs utenriksdepartement gikk søndag ut med støtte til Eide, og Storbritannia, Frankrike og EU har kommet med tilsvarende signaler. Peter Galbraith, som fikk sparken av FNs generalsekretær Ban Ki-moon 30. september, ser ut til å stå uten støttespillere.

Resultatet av det omstridte valget på president og provinsforsamlinger i Afghanistan ventes i løpet av få dager. Foreløpige tall viser at sittende president Hamid Karzai ser ut til å ha vunnet over utfordreren Abdullah Abdullah med rundt 55 mot 28 prosent av stemmene.