Det sier det israelske militæret.

Både Erez-overgangen mellom Gazastripen og Israel og Rafah-overgangen til Egypt, som er eneste vindu mot resten av verden for palestinerne på Gazastripen, er stengt.

97 Fatah-tjenestemenn klarte likevel å ta seg over grensen til egypt fredag morgen, ifølge egyptisk politi.

Tjenestemennene ankom den egyptiske havna El-Arish i en fiskebåt få timer etter at Hamas tok full kontroll over Gazastripen. De skal nå være fraktet til leirer tilknyttet Egypts sikkerhetsstyrker.

Hamas har kunngjort at de planlegger å ta kontroll over den aktuelle grenseovergangen.

Overgangen har vært kontrollert av europeiske observatører etter en avtale mellom israelerne og palestinerne. Det er foreløpig uvisst om Israel og de europeiske observatørene vil godta at Hamas overtar kontrollen over overgangen.

Minst 30 personer ble drept i kamper på Gaza-stripen torsdag, og til sammen er over 110 drept de siste seks dagene.

Arresterte feltledere

Hamas har også arrestert flere viktige feltledere for Fatah på Gazastripen, ifølge en talsmann.

En leder for den nasjonale sikkerhetstjenesten, en talsmann for Fatah og sju andre tjenestemenn skal være blant de arresterte. Personene blir nå avhørt av Hamas.

Den militante delen av Hamas sa på en pressekonferanse fredag at de vil gi amnesti til ti sikkerhetsledere for Fatah som de har arrestert.

– Qassam-brigaden har besluttet å gi sikkerhetssjefene og lederne av kuppet amnesti, sa talsmann Abu Ubeida.

Vurderer reduserte sanksjoner

USA og Israel vurderer å redusere sanksjonene på Vestbredden for å hjelpe den palestinske presidenten Mahmoud Abbas å danne en kriseregjering.

En anonym israelsk tjenestemann sier at statsminister Ehud Olmert og president George W. Bush neste uke vil diskutere flere mulige tiltak i Washington.

Et av forslagene er å frigi en del av palestinernes skatteinntekter, som i dag holdes tilbake av Israel, til president Abbas.

Spent stemning på Vestbredden

Mange frykter nå at volden mellom Hamas og Fatah på Gazastripen skal spre seg til Vestbredden. Stemningen er spent bak tilsynelatende helligdagsro.

Etter at Hamas kunngjorde at de kontrollerer hele Gazastripen, har Fatah forsterket beredskapen på Vestbredden.

I byen Hebron på Vestbredden er det rolig, men spent, forteller Turid Smith Polfus, leder av forskningsavdelingen i den internasjonale styrken TIPH i Hebron.

– Her er det helt stille og rolig akkurat nå siden det er fredag og helligdag. Men vi er litt spente på hva som kan komme til å skje etter at fredagsbønnen er over i halv to-tiden, sier Polfus til NTB.

Nervøse politifolk

Hun forteller at situasjonen i byen er veldig spent, men at det foreløpig ikke har vært noen voldsepisoder mellom tilhengere av Hamas og Fatah.

– Politiet, som har Fatah-tilknytning, er litt på hugget og nervøse. De har blant annet forsterket hovedkvarteret sitt med sandsekker, forteller Polfus.

Andre steder på Vestbredden har det vært konfrontasjoner mellom Hamas og Fatah. Natt til fredag ble et medlem av den islamistiske organisasjonen Hamas drept av al-Aqsa-martyrenes brigader i byen Nablus. Det skal være første gang siden volden blusset opp på Gaza de siste ukene at en Hamas-tilhenger blir drept på Vestbredden av Fatahs militære gren, melder AP.

FORLATT: En stridsvogn tilhørende sikkerhetsstyrken som fortsatt er lojale mot president Abbas står igjen etter kamper på Gazastripen.
IBRAHEEM ABU MUSTAFA
I PRESIDENTENS KONTOR: Hamas-soldater har tatt i bruk presidentens lokaler etter at de inntok Abbas' hovedkvarter.
SUHAIB SALEM