Snakketøyet ditt avslører nemlig mer enn du tror, mener et forskerteam ved University of Albany i New York. De har fant en rekke overraskende sammenhenger mellom stemme, utseende og seksualvaner, skriver forskning.no.

Vakker stemme, vakker kropp

Forskerne lot 149 studenter ved universitetet lese inn nøytrale stemmeprøver på bånd. Deretter lot de studentene blindteste stemmene og rangere dem på en skala fra 1 til 5 etter hvor attraktive de syntes stemmene var.

Overraskende nok viste det seg at menn med tiltrekkende stemmer har en tendens til å ha smale hofter og brede skuldre, mens kroppen bak pene damestemmer gjerne har slanke midjer og bredere hofter.

I tillegg viste det seg at de som hadde penest stemmer, også var mer symmetriske — et annet mål for skjønnhet. De med vakrest stemme hadde nemlig like lang pekefinger på begge hender, mens de med minst tiltrekkende stemmer, hadde forskjellig lengde på pekefingrene.

Mer sex med klangfull røst

En vakker stemme har også sammenheng med seksuell debutalder, ifølge forskerne. Både menn og kvinner med vakre røster rapporterte om tidligere debut enn gjennomsnittet i gruppen.

Undersøkelsen viste også at jo vakrere stemme studentene hadde, desto flere seksualpartnere hadde de hatt. De hadde også hatt flere sexpartnere mens de selv var i et parforhold, og flere partnere som var i et forhold på annet hold.

Undersøkelsen sier imidlertid ingenting om hvorvidt sangtimer eller stemmeøvelser vil ha noen umiddelbar effekt på utseende eller antall seksualpartnere.

<b>TELEFONSTEMME:</b> Høy og mørk, med brede skuldre og smale hofter? Det høres på stemmen, ifølge amerikanske forskere.
AP/Arkiv