Statsadvokaten ble tirsdag kveld kjørt til sykehus, hardt skadd etter at sikkerhetsstyrker stormet bygningen der gisselaksjonen pågikk.

Han ble operert, men livet sto ikke til å redde.

To av gisseltakerne ble drept under politiaksjonen. Gisseltakerne tilhørte en venstreradikal gruppe.

Kjempet for livet

Statsadvokaten Mehmet Selim Kiraz kjempet for livet på sykehus etter å ha blitt skutt, ifølge politisjef Selami Altinok.

Sikkerhetsstyrker stormet tirsdag kveld rettsbygningen der Kiraz var tatt til fange, etter å ha hørt skudd fra bygningen. Da hadde gisseltakingen pågått i rundt ni timer.

En nettside med tilknytning til gisseltakerne meldte på sin Twitter-konto tirsdag at det var snakk om tre drepte gjerningspersoner.

— Våre tre venner har blitt drept, heter det i ett innlegg, ifølge Reuters.

Twitter-innleggene ble publisert kort tid etter at det ble hørt skyting fra rettsbygningen.

Venstreradikal gruppe

Den venstreradikale gruppen DHKP-C meldte tidligere på dagen at de var de som sto bak gisselaksjonen.

Gruppen publiserte et bilde på internett der statsadvokaten har en pistol mot hodet sitt. De truet med å drepe mannen klokken 14.36 norsk tid dersom ikke kravene deres ble oppfylt.

Kravene gikk blant annet ut på at statsadvokaten identifiserer politibetjentene som gruppen hevder står bak dødsfallet til 15 år gamle Berkin Elvan.

Gutten ble skadd under masseprotester mot regjeringen i 2013 og døde i mars i fjor etter å ha ligget ni måneder i koma. Statsadvokat Kiraz leder etterforskningen av dødsfallet.

Krevde tilståelse

Gruppen krevde også at de ansvarlige gir en tilståelse på TV, at de blir stilt for retten i «folkedomstoler». De vil også at siktelsene mot personer som har deltatt i protester for Elvan, frafalles.

Politisjef Selami Altinok opplyste tirsdag ettermiddag at det pågikk forhandlinger med angriperne.

— Vi forsøker å stanse hendelsen uten at noen kommer til skade, sa Altinok til journalister.

Tidligere viste TV-bilder at spesialstyrker gikk inn i rettsbygningen og brakte tjenestemenn ut derfra, mens væpnet politi omringet bygningen.

Hevdet å ha eksplosiver

Vitner opplyser at de hørte skudd bli avfyrt da gisseltakerne gikk inn i bygningen.

— Vi var i sjette etasje. En svarthåret mann i dress gikk inn i statsadvokatens rom og avfyrte en pistol tre ganger, sier Mehmet Hasan Kaplan, som jobber i bygningen, til Reuters. Angriperne hevdet også ha eksplosiver, ifølge Kaplan.

I en kort video som er publisert på Twitter, ber tilsynelatende faren til avdøde Elvan om at gruppen ikke skader statsadvokaten.

— Vi vil ikke at andre mødre skal gråte, sier han.

Statsminister Ahmet Davutoglu var tidligere tirsdag i møte med ministre i Ankara for å diskutere gisseltakingen, opplyser tjenestemenn ved statsministerens kontor.