Sent fredag ettermiddag opplyser Statoil at også Hans M. Bjone (55) fra Brandbu omkom i terrorangrepet mot gassanlegget i In Aménas.

Tidligere i dag ble det klart at to av de fem savnede etter terrorangrepet mot gassanlegget i In Aménas er bekreftet døde.

De to er Tore Bech (58) og Thomas Snekkevik (35), begge bosatt i Bergen.

— Statoil har i dag mottatt den triste meldingen om at to av våre avholdte medarbeidere som har vært savnet etter terrorangrepet ved In Aménas i Algerie er bekreftet døde, skriver selskapet i en pressemelding.

Lund: - Tenker på familiene

To Statoil-ansatte er fortsatt savnet etter terrorangrepet 16. januar.

— Våre tanker går i dag i første rekke til familiene og nære venner som har mistet sine kjære i dette grusomme og meningsløse angrepet på uskyldige mennesker. Et samlet Statoil deler deres sorg og viser sin medfølelse i denne tunge tiden. Vi er fremdeles dypt bekymret for de tre savnede, sier konsernsjef Helge Lund.

Informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr. i Statoil sier dette til BT:

— Vi går ut med den informasjonen vi har som er bekreftet. Her har vi verifisert informasjon som gjør at politiet har varslet de pårørende. Meldingen om dødsfallene er sendt ut i forståelse med de pårørende, sier Lindbæk jr.

- Brutalt og forferdelig

Statoil flagger allerede på halv stang.

— Det er brutalt og forferdelig at mennesker fra et land som ikke ønsker noen noe vondt, skal bli utsatt for noe sånt som dette. Det er helt umenneskelig og grufullt, sier Per Lerøy (Ap), ordfører i Austrheim til bt.no.

Han kjenner selv familien til Thomas Snekkevik.— Vi bor i et lite samfunn, og det er mange som kjenner familien godt. Dødsbudskapet er veldig tungt for veldig mange, sier Lerøy.

— Vi har jo levd i håpet om å få dem tilbake i live så lenge de har vært savnet.

- Hel by som deler sorgen

Bergen kommune overbringer sine kondolanser i forbindelse med at flere personer er bekreftet omkommet etter gisselaksjonen i Algerie, står det i en pressemelding.

— Det er ufattelig trist med de to omkomne. Bergen kommune stiller opp for de berørte som har behov for det. Vi har hele tiden hatt en god dialog med Statoil, sier byrådsleder Monica Mæland.

— Våre tanker går nå til de berørte. Vi er en hel by som deler sorgen og har vår medfølelse for dem som har mistet sine kjære, sier ordfører Trude Drevland.

Stoltenberg: - Brutal terrorhandling

Statsminister Jens Stoltenberg sender sin dypeste medfølelse til familiene til de to Statoil-ansatte som er bekreftet drept i terroraksjonen i Algerie.

— Det er med stor sorg jeg i dag har mottatt budskapet om at Tore Bech og Thomas Snekkevik er omkommet i terrorangrepet i Algerie. Mine tanker går til de etterlatte som har mistet sine kjære, sier statsministeren i et kort møte med norske journalister under Verdens økonomiske forum i Davos.

SV-leder Audun Lysbakken sier at alle i partiet er preget av at Heikki Holmås' stefar, Tore Bech (58), er blant de drepte i Algerie.

— Det er med dyp sorg vi i dag har mottatt budskapet om at to nordmenn er bekreftet omkommet i terrorangrepet i Algerie. Vår dypeste medfølelse går til de etterlatte. Alle i SV er preget av det forferdelige som har rammet vår gode venn og kollega Heikki Holmås og hans familie. De pårørende til både omkomne og savnede er i våre tanker, og vi deler deres sorg og fortvilelse, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Også kong Harald sender sine kondolanser til de etterlatte.

— Nå har vi med sorg fått bekreftet at også norske liv har gått tapt i gisselaksjonen i Algerie. Vi føler med pårørende og kolleger. Samtidig tenker vi på familiene som fortsatt lever med den fryktelige uvissheten, heter det i kondolansebudskapet.

Søker ikke etter overlevende

Ytterligere 12 nordmenn jobbet ved anlegget som ble angrepet, men slapp unna da en islamistisk gruppe slo til onsdag 16. januar.

Utenriksdepartementet opplyste tidligere fredag at det ikke lenger er sannsynlig å finne overlevende etter gisselaksjonen ved In Aménas i Algerie.

— Vi har forstått algeriske myndigheter slik at det fortsatt pågår søk og en gjennomgang ved gassanlegget, men dette er ikke lenger et søk etter overlevende. De leter blant annet etter udetonerte eksplosiver, opplyser pressekontakt Veslemøy Lothe Salvesen i Utenriksdepartementet (UD).

Syv personer fra Kripos' ID-gruppe er på plass i Algeries hovedstad for å bistå i identifiseringsarbeidet.