Tidligere i dag kom meldingen at russiske veterinærmyndigheter har lagt nye begrensninger på importen av norsk sjømat som igjen innebærer full stopp.

Nå melder Fiskeridepartementet at dette ikke stemmer, skriver Dagbladet.no.

— Ikke grunnlag for ryktene

— Det er ikke noe grunnlag for disse ryktene. De var ubegrunnet, sier informasjonsrådgiver Sigbjørn Larsen i Fiskeridepartementet til Dagbladet.no

Tidligere i dag har flere reagert sterkt på ryktene.

— Vi vet ingenting, men det er klart at dette skaper jo igjen grobunn for enda mer frustrasjon, sier inn-kjøpssjef Per Vidar Ottesen i Norwell til NA24.

Kursras

Atle Eide, konsernsjef i Pan Fish og innfusjonerte Marine Harvest, kunne registrere at kursen på sel-skapet raste etter at den russiske nyheten ble kjent. Men Eide forteller at dette ikke påvirker selskapet.

— Når det gjelder denne importstansen så gjelder ikke det Pan Fish. Vi har godkjente slakterier, og det samme opplever vi at Marine Harvest har. Vi eksporterer fisk i dag som vanlig, sier Eide til NA24, og forteller at både selskapets slakterier og importører har sine papirer i orden.

Kom til enighet

Det var for en drøy måned siden at Russland og Norge ble enige om betingelsene til fortsatt norsk eks-port av fisk til Russland. Nå har russiske myndigheter, ifølge fiskaren.no, svart bransjen med et brev som begrenser importen så mye at de fleste norsk selgere av laks og ørret har stoppet eksporten fra i dag av.

INGEN STANS: Ifølge Fiskeridepartementet stemmer det ikke at russiske myndigheter igjen innfører importstans av norsk fisk.