Minst 100 mennesker ble drept og over 150 ble såret da selvmordsbombere kjørte en lastebil full av sprengstoff inn i en militærkolonne nordøst på Sri Lanka.

Politiet og myndighetene mistenker tamilske opprørere for å stå bak, men LTTE-geriljaen har ikke kommentert angrepet.

Vil svare

Talsmenn for myndighetene sier at regjeringshæren vil svare på mandagens angrep, men understreker at det ikke har endret regjeringens syn på de planlagte fredssamtalene med LTTE.

– Presidenten fastholder at vi uansett skal gjennomføre samtalene. Vi vil fortsette med å svare på angrepene, med å aksjonere mot dem, men vi vil gjennomføre samtalene, sier lederen for regjeringens fredssekretariat, Palitha Kohona.

Norge mekler

Fredssamtalene skal etter planen finne sted i Geneve i Sveits 28.-29. oktober. Norge skal lede forhandlingene, og Norges spesialutsending John Hanssen-Bauer ankom Sri Lanka tirsdag morgen.

Utenriksdepartementet bekreftet mandag overfor NTB at Hanssen-Bauer skal snakke med partene i konflikten for å få dem til å stå ved sine forpliktelser under fredssamtalene i Sveits.

LTTE har sagt at de vil bekrefte om de vil delta i samtalene i Geneve når de møter Hanssen-Bauer i den LTTE-kontrollerte byen Kilinochchi torsdag.

Over 100 mennesker ble drept i en selvmordsaksjon rettet mot regjeringsstyrkene på Sri Lanka mandag.
STR