Hanhunden Sprocket som Bergens Tidende skrev om tirsdag, falt mandag ut fra 4. garasjedekk på kjøpesenteret Vestkanten i Loddefjord og landet på asfalten. Mirakuløst nok ble ikke hunden drept. Veterinærene på Dyreklinikken Bergen Vest fant at hunden hadde et komplisert brudd i håndleddet, var forslått og øm i hele kroppen, men med alle vitale organer uskadd. Tirsdag visste man ikke hvem eieren var.

Onsdag meldte eieren seg. Lise Olsen og den skadete hunden ble gjenforent på dyreklinikken der han hadde fått godt stell og pleie. Sprocket humper nå rundt med en spjelket fremfot, og er naturlig nok noe redusert. Eieren forteller til BT:

Turer på egen hånd

— Tre år gamle Sprocket har vært hos i et år. Han er utrolig snill og er blitt et naturlig medlem av familien. Uheldigvis har han fått for vane nå og da å smette ut gatedøren og ta seg en tur på egen hånd. Mandag stakk Sprocket av igjen. Vanligvis pleier han å komme hjem etter en dag. Men det gjorde han ikke denne gangen, forteller Olsen.

Vondt å tenke på

— Det er selvsagt herlig å finne ham igjen i live. Men det er vondt å tenke på hva som har skjedd med ham og smertene han må ha hatt. Nå får vi vente og se hva veterinærene finner ut. Hvis de kan få ham frisk igjen, får vi se om vi ikke kan klare å løse problemet med at han stikker av, sier Olsen.

Verken eieren eller andre vet hvordan hunden havnet utfor taket på parkeringsanlegget på Vestkanten mandag ettermiddag. Men ingen har grunn til å tro at noen har kastet hunden utfor.

Må opereres

Veterinær Jannicke Jæger sier til BT at hun har konferert med veterinær Ulf Erlandsen ved Tertnes Dyreklinikk.

— Det er stor sannsynlighet for at bruddet i hundens håndledd må opereres, sier Jæger. - Og en slik operasjon blir komplisert. Erlandsen skal se på røntgenbildene torsdag. Han har lang erfaring med slike kompliserte operasjoner. I løpet av dagen vil vi vite hva som må gjøres, sier hun.

Behandler gratis

— Dette er en helt spesiell sak. Eier har ikke råd til å betale de 10 - 15.000 kronene som operasjonen ved Tertnes Dyreklinikk vil koste, og de utgiftene vi her ved Dyreklinikken Bergen Vest allerede har hatt og kommer til å få ved etterbehandlingen etter operasjonen. Begge de to dyreklinikken har bestemt seg for å operere gratis og ikke kreve betaling for før- og etterbehandling av hunden. Vi kommer til å ta kontakt med Dyrebeskyttelsen Bergen for å høre om de kan gi oss noe økonomisk bistand, sier veterinær Jannicke Jæger.

SAMMEN IGJEN: Eier Lise Olsen og Sprocket ble gjenforent i går. Nå gjenstår operasjon og rekonvalesens for den uheldige hannhunden.
Foto: Jan M. Lillebø