Rundt klokken 11.00 fikk politiet i Stockholm flere telefoner om sprengningen.

– Det er minst fire personer som har viftet med automatvåpen, sprengt i stykker bilen og forsvunnet fra plassen, sier Lars Nylén, fra stockholmspolitiet til Aftonbladet.se.

Det var to vektere i pengetransporten, men de skal ikke ha kommet til skade.

– Fire svartkledde ranere stoppet verditransporten, tvang ut vekterne og plasserte en sprengladning i bilen. Etter to eksplosjoner tok ranerne ut vesker og sprang i bilene sine, sier et vitne til Expressen.se.

Satt fyr på biler

Rundt 30 politipatruljer jakter nå på ranerne. Det er ikke klart om de har fått med seg penger fra verditransporten.

To biler er satt i brann i området. Dette er ifølge politiet en vanlig avledningsmanøver.

Lignende ran for to år siden

Også for to år siden sprengte ranere en verditransport i det samme området på den samme plassen. Tre personer er dømt for ranet i 2005, men ransutbyttet på 15 millioner svenske kroner har ikke kommet til rette. Det svenske politiet mener det er likhetstrekk mellom ranet i dag og ranet i 2005.

– Ja, på måten man har stoppet bilen, brukt automatvåpen og satt fyr på biler i området. Men det er uklart om man kan dra noen slutninger av det, sier Björn Engström i stockholmspolitiet til Aftonbladet.se.

Sjekker om noe er borte

Verditransporten tilhører Loomis, som er et datterselskap av Securitas. Personer fra selskapet er på vei til ransstedet for å se om ranerne har fått med seg noe.

– Det er et ganske voldsomt ran, man har sprengt bilen, sier Thomas Backteman, informasjonssjef i Loomis til Expressen.se

Bt.no kommer tilbake med mer