Angriperne sprengte terminalen og gassrørledningen i Sheikh Zuwayed-området på Sinaihalvøya omtrent 10 kilometer fra Gazastripen, ifølge myndighetene.

Det skal ha vært en kraftig eksplosjon, og øyenvitner sier at det var store flammer i området.

Situasjonen blir beskrevet som ekstremt farlig, og den egyptiske hæren skrudde derfor av gasstrømmen etter at eksplosjonene fortsatte langs rørledningen.

— Væpnede styrker og myndighetene klarte å stenge av hovedstrømmen av gass og prøver å få kontroll over flammene, sier en sikkerhetskilde ifølge Reuters.

Oppfordret til angrep

Etterretningsgruppen Site som overvåker al Qaida og andre islamistiske nettsteder, opplyser at noen grupper har oppfordret islamistiske militante til å angripe rørledningen til Israel.

— Til våre brødre, beduinene i Sinai, islams helter, angrip hardt. Dette er sjansen til å stanse forsyningen til israelittene, har et av nettstedene skrevet, ifølge Site.

Beduinene i Sinai har lenge ment at de blir vanskjøttet av myndighetene og har kommet i sporadiske sammenstøt med egyptiske sikkerhetsstyrker.

- Terrorhandling

— Sabotører har utnyttet sikkerhetssituasjonen og sprengt rørledningen, sier en reporter for en statlig egyptisk TV-stasjon.

— Dette er en stor terrorhandling, melder reporteren.

Egypt er en beskjeden gasseksportør og bruker rørledninger til å eksportere gass til Israel, Jordan og andre land i regionen.