De maskerte angrepsmennene bandt armene bak på ryggen til sikkerhetsvaktene og plasserte ut sprengstoff som sprengte vinduene og rev opp taket i baren. Klubbens gjester hadde da forlatt lokalene.

Det er første gang FN er mål for en aksjon av denne typen. Ingen palestinsk gruppe tok umiddelbart på seg ansvaret for angrepet. Klubben er et av få steder på Gazastripen hvor det serveres alkohol og den har eksistert i 50 år.

Første gang

– Dette er første gang noe slikt har skjedd, sier en av FNs sikkerhetsvakter.

FN har allerede trukket ut ansatte som ikke har uunnværlige oppgaver på Gazastripen. Årsaken er faren for kidnappinger og en bølge av voldshandlinger og interne feider. Palestinernes president Mahmoud Abbas tok opp voldshandlingene i sin nyttårstale.

– Disse hendelsene skader vår internasjonale anseelse og styrker Israels påskudd for å svekke fredsprosessen og stanse tilbaketrekningene, sa Abbas.

Israels regjering sa 1. nyttårsdag at hendelsen vil kunne svekke håpet om en fredsavtale.

– De palestinske myndighetene er svake og mangler vilje, og de har ikke kvittet seg med korrupsjonen, sier visestatsminister Ehud Olmert.

Israel har gjentatte ganger kritisert palestinske myndigheter for ikke å slå hardere ned på ytterliggående palestinske grupper.

REUTERS