— Jeg er svært lei meg for at jeg ikke har levd opp til det som var forventet av meg. (...) Jeg ser på karrieren og tenker på det som kunne ha vært. Men jeg kan ikke tillate at mine private feil skal forstyrre det som må gjøres i embetet, sa Spitzer.

Onsdag ettermiddag møtte han pressen hvor han kunngjorde sin avgang. Han leste opp en uttalelse og forlot salen sammen med konen Silda, uten å svare på spørsmål.

Spitzer vil formelt forlate embetet mandag. Viseguvernør David Paterson tar over jobben.

Store beløp

Guvernør Eliot Spitzer kan ha brukt så mye som 400.000 kroner på prostituerte over en periode på seks år, sier etterforskere.

Da sexskandalen rundt New York-guvernøren sprakk mandag, kom det frem i rettsdokumenter at han var tatt mens han brukte 23.000 kroner på et treff med en prostituert ved navn Kristen og som kreditt for framtidige stevnemøter.

Men tirsdag opplyste en etterforsker, som ikke ville oppgi sitt navn, at Spitzer faktisk har brukt titusener av dollar på prostituerte i prostitusjonsringen Emperor's Club. En annen sa at tallet kunne være så høyt som 80.000 dollar.

Tirsdag hadde Spitzer ennå ikke bestemt seg for om han skal trekke seg som guvernør.

Truet med riksrett

Mens republikanerne truet med å stille ham for riksrett om han ikke trakk seg innen 48 timer, satt guvernøren isolert i sin leilighet på Fifth Avenue for å prøve å finne ut hva han skulle gjøre sammen med sin familie.

De fleste kommentatorer mener at han var politisk død og ikke hadde noe valg.

JOSHUA LOTT / REUTERS