Detektiver har forsøkt å finne ut av bevegelsene til den 18 år gamle Hassib Hussain etter at han forlot sine kamerater på T-banestasjonen King’s Cross. Ifølge The Independent har de oppdaget ham på en film fra et overvåkingskamera på en McDonald’s-restaurant etter at de andre bombemennene hadde gjennomført sine aksjoner.

Hussain utløste sin bombe på en buss 57 minutter etter at de tre andre bombemennene sprengte sine bomber på tre forskjellige T-banetog. Da hadde han forsøkt en rekke ganger å kontakte de andre på mobilen sin, men uten å lykkes fordi de allerede var døde.

Det er blitt spekulert på om Hussains plan var å ramme et fjerde, nordgående tog, slik at eksplosjonene ville danne et brennende kors på London-kartet, men at planen gikk i vasken fordi han ikke rakk toget før trafikken ble stanset på grunn av de første bombene. Angivelig skulle han da ha valgt en buss som mål i stedet.

Men en talsmann for transportmyndighetene i London sier at alle seks linjer gjennom King’s Cross var i virksomhet, og at han kunne ha rukket et nordgående tog