Med et helikopter ventende på taket slo ranerne til mot en pengetransportsentral i Västberga utenfor Stockholm onsdag morgen.

Saken fortsetter under videovinduet...

Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen.

– De heiser opp sekker med penger, det er helt sykt, det er det verste jeg har sett, sier et øyenvitne til Aftonbladet .

Det ble hørt eksplosjoner fra huset kort før alarmen gikk hos politiet litt over klokken 5 onsdag morgen.

– De har brukt et helikopter og tatt seg inn via taket med sprengladninger, men de har dratt fra stedet nå, sier Per Gerdin, operasjonsleder ved det lokale politiet.

Uklart om beløp

Ifølge politiet brukte ranerne om lag 20 minutter på hele operasjonen. Det er foreløpig uklart hvor mye penger ranerne har fått med seg.

– Vi har ikke undersøkt alle stedene i bygningen ranerne kan ha vært. Men dette er jo en pengesentral, påpeker politiets pressetalsmann, Kjell Lindgren.

Politiets eget helikopter ble forhindret fra å ta opp jakten, angivelig fordi det selv ble rammet av en sprengladning.

Politiet har nå rettet innsatsen mot å finne helikopteret som ble brukt i ranet.

– Vi utnytter alt som kan fly. Vi har gitt beskjed til alle som vi tror kan se eller høre noe, sier Lindgren.

– Vanskelig å finne

Flere mener imidlertid at det vil bli vanskelig å finne ranshelikoptret.

– Helikoptret må opp i ganske stor høyde for at vi skal få øye på det. Om det holder seg lavt, får vi ikke øye på det på den vanlige radaren, sier Björn Stenberg ved flytrafikkledelsens pressestab på Arlanda flyplass utenfor Stockholm.

Redningsleder Birgitta Eckermark ved Flygräddningscentralen i Göteborg tror også at det vil bli vanskelig å finne helikoptret.

– Dette er jo veldig spektakulært. Helikoptret kan jo lande i et skogsområde og gjemme seg der, akkurat som en bil, sier Eckermark.