Av de 171 innvandrerne var 27 kvinner — en av dem gravid - og tre spedbarn, opplyser spansk politi. De ble arrestert tirsdag dels på stranden, dels like utenfor kysten nær byen Tarifa sørvest i Spania.

Tarifa ligger like vest for Gibraltar, der det bare er 13 kilometer mellom Europa og Afrika.

De fleste immigrantene kom fra land sør for Sahara, og hadde tilbakelagt en lang reise før de la ut på den siste etappen over Gibraltarstredet. Det er ikke kjent hvor mye de hadde betalt for å komme seg til det forjettede Europa.

På langt nær alle illegale innvandrere kommer fram til de sørspanske strendene i live: Politiet fant tirsdag også liket av en mann fra Marokko. Ifølge lokale medier kan han ha druknet etter at å ha hoppet i vannet fra en båt like utenfor kysten. Politiet har arrestert en marokkaner mistenkt for illegal transport av innvandrere.

Mandag kveld ble en båt med rundt 20 afrikanske innvandrere oppbrakt utenfor Fuerteventura, en av Kanariøyene, opplyser politiet. Tre båter med vel 50 mennesker, de fleste fra Sierra Leone, er kommet til Fuerteventura de siste tre dagene, melder spanske medier.