Den spanske regjeringen har ikke innledet noen dialog med den baskiske separatistorganisasjonen ETA, sier innenriksminister Alfredo Pérez Rubalcaba ifølge det spanske nyhetsbyrået Europa Press.

Han avviser bestemt meldingene i den konservative spanske avisen ABC om at et forberedende møte skal ha funnet sted i Oslo.

Det har ikke vært noen slike kontakter, verken i Oslo eller andre steder, fastslår Rubalcaba.

Ifølge ABC er norske myndigheter informert om samtalene, som skal ha funnet sted i en villa utenfor Oslo. ETA var representert av Jose Antonio Urrutikoetxea, mens myndighetenes representant var den baskiske sosialdemokraten Jesus Eguiguren, skriver avisa. Samtalene skal ha dreid seg om avvæpning av ETA.

Kommunikasjonsrådgiver Bjørn Jahnsen i Utenriksdepartementet sier norske myndigheter verken vil avkrefte eller bekrefte at slike samtaler har funnet sted i Norge.

– Vi kommenterer ikke slike meldinger. Vi har ingen opplysninger om dette og vet ikke noe om det, sier Jahnsen til NTB.

Prosessen mellom ETA og den spanske regjeringen er svært omstridt i Spania, og regjeringen har møtt massiv kritikk fra høyresiden for sin forsiktige tilnærming til ETA. Regjeringen understreker så ofte den kan at dialogen ennå ikke har startet.

PABLO SANCHEZ