Spania inne i en ny resesjon

Spanias bruttonasjonalprodukt krympet i første kvartal med 0,3 prosent.

Også i fjorårets siste kvartal krympet det spanske bruttonasjonalproduktet med 0,3 prosent, og landet befinner seg dermed på nytt i resesjon.

Spania opplever nå den høyeste arbeidsledigheten innen OECD. Den offisielle ledigheten var i mars på 24,1 prosent, en økning på 0,3 prosentpoeng fra februar.

Arbeidsledigheten i Spania er dermed mer enn tredoblet siden sommeren 2007, da den var nede i 7,9 prosent.

Resesjonen innebærer trolig at Spania vil få problemer med å oppfylle EUs krav om å få budsjettunderskuddet ned til 3 prosent av BNP neste år.

Siste fra Utenriks

Åtte mektige menn
i Ukraina-konflikten

Russiske og ukrainske oligarker slåss nå for pengene sine.

NATO støtter sine allierte med økt tilstedeværelse

NATO øker den militære tilstedeværelsen i Øst-Europa og Baltikum både til lands, til vanns og i luften som følge av konflikten i Ukraina. Norge har foreløpig ikke fått spørsmål om å bidra.

o NATO øker tilstedeværelsen i øst

NATO vil øke den militære tilstedeværelsen øst i Europa og de baltiske landene i lys av konflikten i Ukraina, opplyser generalsekretær Anders Fogh Rasmussen.

o Pansrede kjøretøy med russisk flagg i østukrainske byer

Flere pansrede personellkjøretøy har kjørt inn i Slavjansk i Øst-Ukraina. Kjøretøyet som leder kolonnen, har russisk flagg.

Dynastiene som nekter å dø

For seks år siden gjorde grasroten opprør i amerikansk politikk. Likevel kan velgerne ende opp med Clinton mot Bush i 2016.

Advarer mot maktbruk

I dag presenterer Natos generaler planene for opprusting, mens Russland truer med å avlyse morgendagens forhandlingsmøte i Genève.