Rundt 100 mennesker skal være innesperret i en sammenrast bygning i Concepción i Chile.

Boligblokken skal ha rast sammen under jordskjelvet som rammet Chile natt til lørdag lokal tid, ifølge Reuters.

Dødstallene etter naturkatastrofen fortsetter å stige, og ifølge myndighetene er over 300 mennesker så langt bekreftet omkommet.

Folk sover nå utendørs av frykt for etterskjelv i Chile.

Ifølge president Michelle Bachelet er mer enn to millioner mennesker berørt av jordskjelvet som rammet landet.

Hundrevis sover ute

I byen Concepción, som ble spesielt hardt rammet av skjelvet, la hundrevis av mennesker seg til å sove i telt og midlertidige leirer natt til søndag.

I gatene lå knuste biler, strømkabler og bygningsruiner strødd, og politiet patruljerte for å stanse plyndrere.

— Naturkreftene har igjen rammet landet vårt, sa president Michelle Bachelet i en fjernsynsoverført tale ifølge nyhetsbyrået AFP.

Ifølge henne ble mer enn to millioner mennesker ble på ulike måter rammet av jordskjelvet i Chile. Mer enn 300 personer har mistet livet.

Ordføreren i Concepción opplyste søndag at ytterligere 100 personer var fanget i en bygning som raste sammen i skjelvet, melder nyhetsbyrået Reuters.

Katastrofeområde

Bachelet erklærte seks av landets femten regioner for katastrofeområder etter jordskjelvet.

— Det var et kraftig jordskjelv, og det er ikke mulig å få full oversikt over omfanget av skadene, sa hun i sin tale.

Jordskjelvet ble utløst natt til lørdag og hadde en styrke på 8,8. I tillegg har mer enn 50 etterskjelv rammet landet, men disse har ikke vær like kraftige.

Den chilenske boligministeren Patricia Poblete opplyste at til sammen 1,5 millioner bolighus hadde fått forskjellige typer skader. Av disse hadde en halv million fått alvorlige skader.

I tillegg var en rekke bruer ødelagt, og lufthavna i hovedstaden Santiago måtte holde stengt.

Fortsatt uoversiktlig

Søndag formiddag norsk tid hadde norske styresmakter fortsatt ikke full oversikt over situasjonen for nordmenn i jordskjelvområdet.

— Vi har ikke registrert noen døde eller skadde nordmenn, men vi arbeider fortsatt med å få oversikt over nordmenn i området, og vi mottar fortsatt noen bekymringsmeldinger fra pårørende, sier pressevakt Marte Lerberg Kopstad i Utenriksdepartementet.

— Ambassaden i Santiago er åpen, og kommunikasjonslinjene ser ut til å fungere noe bedre nå, men det er fortsatt en utfordring å komme i kontakt med folk, sier Kopstad til NTB.

Ifølge henne er det hittil ikke mottatt noen konkrete meldinger om nordmenn som trenger konsulærbistand i Chile.

Tsunami i Stillehavet

Jordskjelvet forårsaket også en tsunami som kostet minst fem mennesker livet på Robinson Crusoe-øya i den chilenske øygruppen Juan Fernández.

Tsunamien bredte seg ut over hele Stillehavet, og søndag nådde den til slutt fram til Japan. Der ble 320.000 mennesker evakuert av frykt for bølgene, som viste seg å bli opptil 1,2 meter høye.

I byen Nemuro på den japanske øya Hokkaido ble deler av havna oversvømmet da vannmassene nådde land.

USA har nå erklært at faren er over i hele Stillehavsområdet.