Det mener forskere fra universitetet i Ulster i Nord-Irland å kunne påvise. De har dessuten funnet at døtre bidrar til en mer åpen kommunikasjon og dialog i familien, skriver forskning.no.

Forskningsrapporten ble nylig presentert på årsmøtet for den britiske psykologforeningen i Brighton i England.

Professor Tony Cassidy har ledet arbeidet der 571 ungdommer i alderen 17 til 25 år er blitt intervjuet. De som ikke hadde en søster, var mer deprimerte og ulykkelige, kunne forskerne konstatere.

De ungdommene som hadde minst en søster, rapporterte om bedre støtte hjemmefra, et mer optimistisk syn på tilværelsen og de hadde lettere for å håndtere nye situasjoner.

— Det virker som søstre oppmuntrer til mer åpen dialog og samhørighet i familien. Alt tyder på at brødre synes å ha motsatt effekt, sier professor Cassidy i en pressemelding.

— Slike studier gir viktig kunnskap om hvilke forhold som spiller inn på barnas utvikling. Men det er vanskeligere å anvende denne kunnskapen forebyggende. Man kan jo ikke gjøre så mye med barnas kjønn, sier professor og forskningssjef Petter Kristensen ved Statens arbeidsmiljøinstitutt til forskning.no.

Kristensen har tidligere undersøkt hvorvidt rekkefølgen i søskenflokken har betydning for IQ-nivået. I disse undersøkelsene hadde ikke barnas kjønn vesentlig betydning.

Blir man lykkeligere av søstre? Si din mening i feltet under!

SCANPIX