To jenter, Kay Rene Reed Qualls og DeeAnn Angell Shafer, ble født ved Pioneer Memorial Hospital i Heppner, Oregon en vårdag i 1953. De vokste opp på hver sin kant, ble gift, fikk barn og etter hvert barnebarn.

56 år senere fikk de livet snudd på hodet da de fikk vite at de ble forvekslet ved fødselen, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Det var Angell-familiens nabo, en 86 år gammel kvinne som ønsker å være anonym, som førte til at sannheten kom for en dag.

Kvinnen, som kjente begge jentenes mødre, ringte en dag til Qualls bror, Bobby Reed.

— Hun sa at hun hadde noe hun måtte få lette hjertet sitt for, sier Reed til avisen East Oregonian.

Hadde mistanke Kvinnen fortalte at Qualls mor hadde hatt mistanke om at datteren ble forbyttet etter et bad på sykehuset like etter fødselen i 1953. Pleierne hadde avfeid mistanken glatt, men moren hadde betrodd seg til naboen med sin bekymring.

Naboen viste også frem et bilde som Bobby Reed trodde forestilte søsteren Kay Rene som barn. Det viste seg imidlertid at bildet var av DeeAnn Angell Shafers søster. Familielikheten var slående.

Etter at de to kvinnene fikk vite om samtalen, bestemte de seg for å la seg DNA-teste. Sammen med Kay Renes søsken Bobby og Dorothy dro de begge for en måned siden til et sykehus der det ble slått fast at Kay Rene biologisk sett ikke var i slekt med søsknene.

Samtidig viste DeeAnns prøve med 99,9 prosent sikkerhet at hun var i slekt med Bobby og Dorothy Reed.

Var i sjokk

De to kvinnene har blitt venner og feiret bursdagen sin den 3. mai sammen. Da Kay Rene introduserte DeeAnn for sine kolleger nylig, kalte hun henne «my swister».

Men det var ikke bare lett å venne seg til den nye tilværelsen.

Etter å ha møtt Kay Rene for første gang, gikk jeg hjem til mannen min og sa: Jeg skjønner ikke hvorfor hun tar DNA-prøven. Jeg var i sjokk – hun så akkurat ut som søsteren min, sier DeeAnn.

— Jeg forsøker å gå videre og se på det positive i situasjonen. Du kan ikke alltid se deg tilbake. Det vil gjøre deg gal, sier hun til avisen.