Medlemmene av rådet kan i denne type avstemninger oppmuntre, fraråde eller gi blanke stemmer til kandidatene som ønsker å etterfølge Kofi Annan som FNs øverste sjef.

Ban fikk 13 oppmuntrings-stemmer, én fraråding og én blank stemme. Dermed lå han godt foran indiske Shashi Tharoor, som i dag er en av FNs visegeneralsekretærer. Tharoor fikk åtte oppmuntringer, to frarådinger og to blanke stemmer.

På tredje plass lå Latvias president Vaira Vike-Freiberga, den eneste kvinnen, og den eneste som ikke kommer fra Asia, blant de syv kandidatene som ønsker å overta jobben som generalsekretær når Annan går av til nyttår.

Resultatet i prøveavstemningen torsdag avgjør ingenting, men kan gi en pekepinn om hvordan kampen om den øverste FN-jobben til slutt vil ende. Ban Ki-moon har også vunnet en liknende prøveavstemning tidligere.

Neste måned skal den egentlige avstemningen foregå. Vinnerkandidaten må da oppnå minst ni positive stemmer i Sikkerhetsrådet, og unngå veto fra noen av de fem faste medlemmene.

Deretter må resultatet i Sikkerhetsrådet bekreftes av FNs hovedforsamling.