Richardson, som var 45 år gammel, døde onsdag av skader hun pådro seg i en skiulykke i Canada tidligere i uken. Torsdag sa en talsmann for Liam Neeson at han, hans sønner og de øvrige pårørende er knust etter det tragiske dødsfallet.

Vanessa Redgraves datter

– De er alle dypt takknemlige for støtten, kjærligheten og forbønnene de har mottatt, men ber om forståelse for at de helst vil være i fred i denne vanskelige tiden, sa talsmannen. Natasha Richardson spilte blant annet i filmene «The Parent Trap» og «The Handmaid’s Tale» og mottok i 1998 Tony-prisen for sin innsats i musikalen «Cabaret».

Hun var datter av den britiske skuespilleren Vanessa Redgrave, som i 1978 vant Oscar for beste kvinnelige birolle i filmen «Julia» og som også er kjent for sin politiske virksomhet på ytre venstre fløy. Hennes far Tony Richardson vant i 1964 selv to Oscar-statuetter for suksessfilmen «Tom Jones».

Teatereliten

Natashas morfar Sir Michael Redgrave var som skuespiller kjent for sine tolkninger av store roller i Shakespeares dramaer. Hennes tante Lynn Redgrave og onkelen Corin Redgrave regnes også som medlemmer av den britiske teatereliten.

SAVNET: Filmmiljøene sørger over Natasha Richardson.
Jeff Zelevansky