— Alle parter er enige om at vi trekker tilbake stevningen som er fremmet for domstolen i Pretoria, sa advokat Fanie Cilliers på vegne av 39 farmasøytiske bedrifter til den fullsatte rettssalen. Der satt også Sør-Afrikas helseminister Manto Tshabalala-Msimang, sammen med mange aids-aktivister.

Det var sammenslutningen av sørafrikanske farmasibedrifter (PMA) og 39 internasjonale farmasøytiske bedrifter som ville gå rettens vei for å forsøke å stanse iverksettelsen av en ny lov som vil tillate import av billige kopier av patenterte medisiner.

Saken utviklet seg til å bli en prøvesten på om verdens fattige land skal ha lov til å sikre seg medisiner til en overkommelig pris i kampen mot aidsepidemien, som har rammet 25 millioner mennesker - bare i Afrika. Sør-Afrika alene har 4,7 millioner som er rammet av hiv og aids.

— Jeg vil takke alle som har støttet oss i denne kampen, sa en strålende fornøyd Tshabalala-Msimang etter at seieren var vunnet, og hun la til: - Dette er en seier ikke bare for Sør-Afrika, men for hele Afrika og alle utviklingsland.

(NTB)