26 år gamle Omar er en av Osama bin Ladens 19 barn. Han mener det finnes bedre måter å forsvare islam på enn ved vold og hellig krig.

— Det handler om å forandre synspunktene i den vestlige tankegangen. Mange folk tror at arabere, og da særlig bin Laden-familien, og spesielt sønnene til Osama bin Laden – at vi alle er terrorister. Men det er langt fra sannheten, sier Omar i et intervju med nyhetsbyrået AP i Kairo.

Mange hevet øyenbrynet da Omar i fjor giftet seg med den 52 år gamle britiske kvinnen Jane Felix-Browne, som etterpå tok navnet Zaina Alsabah. Nå sier paret at de vil jobbe for fred mellom muslimer og Vesten.

— Vi blir fredsambassadører, sier Omar.

— Omar tror virkelig han kan bli en god forhandler, han er en av svært få i denne verden som vil få det til, sier Zaina.

Omar bodde sammen med sin far i Sudan fram til 1996, da de begge flyttet til Afghanistan. Her ble Omar sendt til en treningsleir drevet av al-Qaida, men i 2000 forlot han både leiren og sin far da han ifølge seg selv skjønte at det var gal måte å leve livet på. Han flyttet deretter tilbake til hjemlandet Saudi-Arabia.

UTBRYTER: Osamas sønn Omar ble sendt på al-Qaida-treningsleir i 1996, men sluttet i 2000. Han manglet det siste lille ekstra.