Samtidig forsøker somaliske styrker å gjenopprette ro og orden i byen.

– Det var voldsomme kamper i rundt 15 minutter. Jeg kunne høre at maskingeværene knatret, sa en lokal innbygger søndag.

En regjeringskilde bekreftet angrepet mot en bygning hvor de etiopiske soldatene bodde.

– Opprørerne kom i to kjøretøyer og åpnet ild mot regjeringssoldater som holdt vakt utenfor bygningen hvor etiopiske soldater oppholdt seg, sier kilden.

Han sier at det oppsto skyting og at opprørerne hadde avfyrt en antistridsvognrakett.

Patruljerte i Mogadishu

Hundrevis av somaliske regjeringssoldater patruljerte søndag gatene i Mogadishu i et forsøk på å gjenopprette ro og orden.

De siste dagene har byen vært preget av voldelige protester mot de etiopiske styrkene som har hjulpet overgangsregjeringen med å kaste ut islamistene. Lørdag skal tre personer ha blitt drept av styrkene, deriblant en 13-åring.

Mens folk i Mogadishu opplevde en relativt rolig periode under islamiststyret, har situasjonen de siste dagene lignet på kaoset som preget byen da ulike klaner kjempet om makten. Folk har kastet stein og satt fyr på bildekk i protest mot etiopierne og maktovertakelsen.

Mange soldater

– Vi har utplassert så mange soldater for å hindre problemer. Byen er rolig. Det er ikke noe problem i det hele tatt, sa en sikkerhetskilde søndag.

Få timer tidligere ble en islamist skutt og drept av ukjente gjerningsmenn, og en håndgranat ble kastet inn i en privat bolig hvor det oppholdt seg kvinner og barn.

Søndag var det også demonstrasjoner mot den etiopiske hæren i byen Baladwayne like ved grensen til Etiopia. Protestene brøt ut etter at en somalisk politimann ble arrestert fordi han løslot en islamist. Minst én person er drept, ifølge kilder i byen.

– Vi demonstrerer mot arrestasjonen av vår kommandant. Vi krever at han løslates umiddelbart, sier en innbygger i en telefonsamtale med nyhetsbyrået Reuters.

Kontroll

Samtidig har somaliske og etiopiske styrker tatt kontroll over områder sør i landet som har fungert som tilholdssted for islamister som nylig trakk seg ut av byen Kismayu, ifølge en somalisk kommandant.

– Oppdraget er fullført. Regjeringsstyrker har tatt kontroll over Ras Kamboni og andre områder i sonen hvor islamistene har hatt tilhold de siste fire dagene. Våre styrker har sammen med våre etiopiske venner fullstendig knust de siste restene av islamister i grenseområdet, sier kommandant Abdulrasaq Afgebub til nyhetsbyrået AFP.