Ifølge Gøteborgsposten legger amerikanske forskere frem sine resultater i en artikkel i mai. Så voldsomt avansert var kanskje ikke undersøkelsen, men altså likevel nok til å forsvare publisering i et seriøst tidsskrift.

Hvilket tidsskrift det er snakk om er for øvrig litt uklart. Gøteborgsposten omtaler det som «det amerikanske psykologselskapets avis».

Undersøkelsen gikk ut på at 28 personer fikk se bilder av 45 hunder og dets eiere, på separate fotografier. Først ble det vist bildet av en eier. Deretter dennes hund, samt bildet av en annen hund.

Om flere enn halvparten av personene som var med i undersøkelsen klarte å koble rett hund til eieren, anså forskerne det som tilstrekkelig til å slå fast at det var en reell likhet.

Dette klarte man i 16 av de 25 mulige tilfellene. Konklusjonen var dermed at hunder og hundeeiere ligner.

Et annet moment var at ingen av tilfellene hvor hundene var av blandingsrase, klarte personene som var med i undersøkelsen å koble rett hund til eieren. Altså: Hund og herre ligner, men kun når hundene er renrasede.

Skulle du finne denne undersøkelsen overbevisende, kan du med ørlite større vitenskapelig sikkerhet fnise for deg selv når du passerer en overdimensjonert kroppsbygger med en siklende kamphund i bånd.

SOM HERRE SÅ HUND: Når både herre og hund synes den andre er super. Ja,da er vel det meste supert...