Båren med den drepte soldaten Kristoffer Sørli Jørgensen kommer til Norge mandag.

Både feltprest Tor Arne Berntsen og sjefen for stabiliseringsstyrken i Maimana, oberstløytnant Jørn Erik Berntsen, mintes den drepte soldaten som en hjelpsom og god venn.

Etter minnestunden ble kisten kjørt til et ventende fly på flyplassen i Maimana for å fraktes til Norge via Kabul. En god venn av den avdøde følger båren som kommer til Norge mandag.

– Hjelpsom

– Jeg vil alltid huske Kristoffer som soldaten som kom innom kontoret mitt hver morgen og spurte om jeg trengte hjelp til noe. Jeg tror vi alle vil huske den gangen da Kristoffer arrangerte fotballturnering i leiren. Det var en fantastisk dag. Han fikk det til med sin ståpåvilje, sitt gode humør og sin sjarm, sa Berntsen.

Berntsen sa det var typisk Kristoffer å ta ansvar i hverdagen.

– Han trodde på det han gjorde og viste stort engasjement i de oppgavene han løste, sa Berntsen.

– Ikke forgjeves

Oberstløytnant Berntsen la vekt på at innsatsen til de norske soldatene ikke er forgjeves.

– Kristoffer ga sitt liv da han kjempet for å gjøre Afghanistan til et bedre sted å leve. Kristoffer døde ikke forgjeves. Vi vet allerede at han lykkes med dette, og at han utgjorde en forskjell for mange innbyggere i Afghanistan. Det er lett å bli sint etter et slikt angrep. La det ikke ta vekk vårt mot, men la det heller gjøre oss enda mer bestemt på å jobbe videre i Kristoffers ånd, sa oberstløytnant Berntsen.

BLE MINNET: Den 22 år gamle ISAF-soldaten Kristoffer Sørli Jørgensen ble minnet for sin hjelpsomhet og for sin ståpåvilje under minnestunden i Maimana fredag.
FORSVARET
SOLDATVENNER: Soldater fra flere land var fredag med på en minnemarkering for den 22 år gamle ISAF-soldaten Kristoffer Sørli Jørgensen som ble drept da en bilbombe gikk av nord for leiren til den norske stabiliseringsstyrken i Maimana i Nord-Afghanistan torsdag.
FORSVARET
MANGE DELTOK: Fra minnemarkeringen fredag.
FORSVARET