Moren og babyen var på vei hjem fra fødestua i byen Khost i en bil sammen med to andre kvinner sent mandag kveld. Amerikanske soldater ved en kontrollpost ga tegn til at bilen skulle stoppe, men da den ikke stanset, åpnet de ild. Moren ble truffet i brystet, og også de to andre kvinnene ble truffet, opplyser den lokale politisjefen Mohammed Ayoob. Han hadde ingen opplysninger om babyens tilstand.

– De er våre naboer. Landsbyboerne er veldig sinte. Dette er ikke første gang amerikanske soldater har angrepet sivile, sier øyenvitnet Esmatullah.

En seks år gammel gutt ble såret da amerikanske soldater skjøt mot en lastebil som ikke stanset ved en kontrollpost, også det i byen Khost. Sjåføren ble også såret, opplyser Ayoob.

Hendelsene skjedde tre dager etter at seks sivile ble drept under kamper med Talibansoldater i Kunar-provinsen. Hamid Karzai har beordret gransking av hendelsen, og har dessuten bedt den amerikanskledede koalisjonsstyrken utøve mer varsomhet.

Tirsdag ble fem væpnede opprørere drept av koalisjonsstyrken i Kunar-provinsen. Hundrevis av utenlandske soldater og 1.000 afghanske soldater deltar i jakten på militante grupper i dette området, i en operasjon som ble innledet for en uke siden.