Også i de 20 andre bosettingene har den tvangsmessige evakueringen begynt.

Tidlig om morgenen gikk soldater inn for å tvinge beboerne og støttespillerne til å forlate bosettingene.

Soldatene gikk ubevæpnet og til fots inn i boligområdene og ble møtt av flere mindre protesterende grupper.

Neve Dekalim regnes som den vanskeligste bosettingen å evakuere. Hundrevis av beboere og tilreisende støttespillere har gjort det klart at de ikke vil reise frivillig.

Synagoge

Flere av disse har samlet i en synagoge i bosettingen. Ifølge BBC ble det hørt taktfast klapping fra synagogen, der det antas at de mest iherdige nasjonalistene og innbitte motstanderne av fraflyttingen sitter.

Tusenvis av soldater er sendt til Gazastripen for å gjennomføre tvangsevakueringen. Avisen Haaretz melder at en av statsminister Ariel Sharons rådgivere tror evakueringen kan være fullført innen 48 timer.

Soldater i lange rekker sto også oppmarsjert utenfor inngangen til alle bosettingene, og sikkerhetstiltakene var strenge.

Den israelske hæren hadde gitt bosetterne en frist på 48 timer for å forlate Gazastripen frivillig. Fristen gikk ut tirsdag kveld.

Israelske myndigheter opplyser til Haaretz at 832 av i alt 1550 familier som er registrert bosatt i området, respekterte tidsfristen.

Slitne og gråtkvalte

Flere bosettere hadde ventet til siste øyeblikk før de slitne og gråtkvalte krysset grenseovergangen til Israel like før tidsfristen gikk ut.

— Hvordan ville dere føle det hvis dere måtte forlate hjemmene deres, skrek en kvinne idet hun hoppet ut av bilen sin.

— Vi håpet til siste sekund at noe ville forandre seg, men ingenting forandret seg, sa Rachel Yechieli (18).

Yechieli hadde ventet til siste øyeblikk før hun natt til onsdag forlot Gazastripen med foreldrene og seks søsken. Yechieli er født og oppvokst i bosettingen Katif. Hennes nye hjem for natten er et hotell i det sørlige Israel.

Raseri

Læreren Samuel Arieli (31) kjørte broren Avner over grensen. Broren hadde bodd i Katif i 16 år. Da de krysset grensen hoppet han ut av bilen med et israelsk flagg og ropte: «Jøder kaster ikke jøder ut».

— Vi blir utvist, men vi blir ikke ydmyket. Vi kommer aldri til å tilgi, og vi kommer heller aldri til å glemme den kriminelle statsminister Ariel Sharon, ropte han.

<b>KONFRONTASJON: </b>En nybygger prøver å overbevise en gruppe med israelske politimenn om at de må nekte å adlyde ordrer.
REUTERS