To andre soldater kom til skade.

De militære kjøretøyene var på vei til et marked for å hente mat da de ble angrepet torsdag, opplyste hærens talsmann Eugene Batara. Aksjonen innebærer en ny opptrapping av volden i de urolige sørlige delene av Filippinene, etter at 14 soldater ble drept i et angrep i juli.

– Vi har fått rapporter om at det var Abu Sayyaf som gikk til angrep, sa Batara til mediefolk i byen Zamboanga. Abu Sayyaf, som ifølge etterretningsfolk har tilknytning til terrornettverket al-Qaida, får skylden for en rekke terroraksjoner i Filippinene de siste årene.

Abu Sayyaf og organisasjonen Moros islamske frigjøringsfront MILF blir også anklaget for å stå bak drapene på de 14 regjeringssoldatene på øya Basilan 10. juli. MILF, som for tre år siden gikk med på en våpenhvile, har innrømmet at den var innblandet i drapene.

Mer enn 23.000 landsbyfolk som bor nær MILFs geriljaleirer har flyktet fra sine hjem, i frykt for å bli dratt inn i kampene når og hvis regjeringshæren går til storoffensiv mot geriljaen. Regjeringen lover på sin side nye forsøk på nye forhandlinger med MILF.