Fire afghanske soldater og tre politifolk ble drept da en NATO-bombe bommet og traff en av koalisjonsstyrkens baser, opplyser det afghanske forsvarsdepartementet.

NATOs ISAF-styrke bekreftet lørdag at den etterforsker hendelsen, der minst 25 soldater, blant dem fem amerikanske, skal ha blitt såret.

De sju ble drept fredag da et av NATOs bombefly ved en feil skal ha truffet en base som huser både afghanske og internasjonale styrker i Bala Marghab-distriktet i Badghis-provinsen vest i Afghanistan.

Soldater forsvant

ISAFs talsmann, den amerikanske generalløytnanten Todd Vician, vil imidlertid ikke bekrefte at det er snakk om såkalt «friendly fire».

— Vi har ingenting som bekrefter dette, sier han.

Angrepet fant sted da internasjonale og afghanske styrker var i ferd med å lete etter to amerikanske soldater som forsvant i fjellområdet under et rutineoppdrag onsdag.

Ifølge det lokale politiet oppsto det et sammenstøt mellom styrkene og Taliban, og et bombefly kom til unnsetning. Men flyet skal ha feilbedømt målet og truffet sine egne soldater.

Afghansk politi sier også at de to soldatene som er forsvunnet, druknet da de forsøkte å redde kasser med mat som hadde falt i en elv.

Flere angrep

Lørdag ble det meldt om angrep flere steder i Afghanistan. I Helmand-provinsen sør i landet ble tre afghanske soldater drept i et veibombeangrep, opplyser en talsmann for de afghanske hærstyrkene i området.

I naboprovinsen Zabul ble 18 talibanopprørere drept da afghanske og internasjonale styrker angrep basen deres.